Haberler

Muhalefet, Cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacak? Kulislerde konuşulan en erken tarih Aralık

Güncelleme:

6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacağı çok merak ediliyor. Siyaset kulislerinde ortaya atılan bir iddiaya göre 6'lı masa adayın kim olacağına ilişkin açıklamayı erkenden yapsa da bu tarih Aralık ayından önce olmayacak.

Türkiye'nin merakla beklediği 2023 seçimlerine çok kısa bir süre kala Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanı Erdoğan için oy toplamaya başladı. Fakat muhalefet partilerinin yer aldığı 6'lı masa henüz Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin net bir tavır ortaya koymadı. Kulislerde Kılıçdaroğlu'nun adı öne çıksa da adayın açıklanacağı tarih hakkında dikkat çeken bir iddia var.

3 KRİTİK BAŞLIKLARI VAR

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, ekim ayı başında ikinci tur görüşmelerine başlayacak altılı masanın önünde Türkiye'yi nasıl yöneteceklerini ortaya koyan geçiş süreci yol haritası, ortak aday ve seçim ittifakından oluşan 3 kritik başlık bulunuyor.

EN ERKEN ARALIK

Ayrıca Altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusunun kısa sürede yanıt bulması beklenmiyor. Liderler seçim takvimi açıklanmadan adayın belli olmayacağını ilan ederken en erken tarih olarak aralık ayı sonu konuşuluyor. Cumhurbaşkanı adayı için son günlerde en çok konuşulan isim ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu'nun özellikle kendi partisi içerisinde 'Aday olmalısın' baskısı gördüğü biliniyor.

"AK PARTİ, KILIÇDAROĞLU'NU İSTEMEZ"

'İktidarın Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istediği' yorumlarına parti kurmayları, "AK Parti Kılıçdaroğlu'nu istiyor olsa seslerini çıkarmaz, hedef yapmazlardı. Bu görüşün aksine Kılıçdaroğlu'nu istemediklerini düşünüyoruz. Hakkında ne söyleyecekler, ne iddiada bulunacaklar?" değerlendirmesi yapıyor.

Kaynak: Haberler.com / Politika

6'lı Masa AK Parti Haberler

500

Yorumlar (3)

TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

MANSUR BAŞKANI açıklayın artık bırakın koltuk sevdasını ülkenin önünü açın

9
12
yanıtYanıtla
ismail bey :

Mansurun bir tane yaptığı iş veya yapabileceği bir iş söylermisiniz..

yanıt0
yanıt0
ismail bey :

7 tane partide ve dışarda kafalarına göre ADAM bulamadılar...

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title