Haberler

    Modayı Baştan Yaratan Kadın: Coco Chanel

    Moda denilince ilk akla gelen isimlerden biri oldu her zaman Coco Chanel. İkonik duruşu, farklı tarzı ve yaşadığı dönem içinde öne çıkan tavırlarıyla moda dünyasına adını kazımayı başaran bu kadını gelin yakından tanıyalım.

    Moda denilince ilk akla gelen isimlerden biri oldu her zaman Coco Chanel. İkonik duruşu, farklı tarzı ve yaşadığı dönem içinde öne çıkan tavırlarıyla moda dünyasına adını kazımayı başaran bu kadını gelin yakından tanıyalım.

    Coco Channel'in İsminin Doğuşu

    Dünyanın her yerinde Coco Chanel olarak bilinen ünlü modacının ismi aslında Gabrielle Chanel. Sahnede şarkı söylerken askerlerin ona "Coco" adını takmasıyla bu ünvanı kazanan Chanel, günümüzde dünyanın her yerinde bu isimle tanınıyor.

    Çocukken Oldukça Mütevazi Bir Hayatı Vardı

    Coco Chanel hayatı boyunca çok zengin ve ünlü bir isim olmayı başardı, ancak çocukluğu oldukça  mütevaziydi. Bir köylü ve bir sokak satıcısının kızı olarak dünyaya gelen Coco, yoksul evde doğdu ve büyüdü.

    Dikişi Manastırda Öğrendi

    Coco Chanel'in moda dünyasına dair ilk attığı adımın arkasında ise hüzünlü bir hikaye var. Annesi öldükten sonra, 18 yaşına kadar kaldığı bir manastır yetimhanesine gönderilen Coco'nun hayatına burada değişti. Burada Gabrielle nakış işlemeyi ve dikiş dikmeyi öğrendi. Bu Gabrielle'in elinde aldığı ilk iplik oldu, ancak son olmayacaktı.

    Moda Dünyasına İlk Adımlarını Şapka Tasarımlarıyla Attı

    Coco Chanel, moda kariyerine şapka tasarlayarak başladı. Erkek hayranlarından birinin yardımıyla 1913 yılında Paris'te ilk mağazasını açtı. Daha sonra popüler hale geldikçe kıyafet satmaya ve pazarlamaya başladı.

    Modada Devrim: Küçük Siyah Elbise

    Coco Channel'in en ikonik tasarımlarından olan ve onun tüm dünyada tanınmasını sağlayan "Küçük Siyah Elbise" ise her şeyi değiştirdi. 1920'li yıllarda bu tasarımını tanıtan Coco, bir anda dünyada bir akım başlattı. Her ortama uygun olan ve kolay giyilebilen bu elbise, dönemin önde gelen moda dergisi Vogue tarafından da  dünyanın her yerinde giyileceği öngörüsüne layık görüldü.

    Çocuksu Tarzıyla Örnek Oldu

    Üstelik Coco Channel'in o dönem bıraktığı tek iz moda anlayışı değildi. Kısa saçları, gülümsemesi, çocuksu tarzı ve kadın olarak sosyal hayatta varolmasıyla pek çok kadına ilham oldu.

    Channel No 5

    Coco, 1921 yılında ise ilk parfümünü Chanel No 5'i yarattı. Bir tasarımcının adını taşıyan ilk koku oldu ve beş numaraya eşlik etti, çünkü Chanel'e bir falcı tarafından bunun onun şanslı numarası olduğu söylenmişti.

    Falcısı Haklıydı

    Falcısı haklı olmalı ki, bu parfüm dünyanın şu güne kadar en çok satanı parfümü!

    Ünlü Logosu

    Coco Chanel'in kilitli C'si, nihai marka amblemlerinden biri olmaya devam ediyor. Logo, 1983 yılında Karl Lagerfeld tarafından tasarlandı.

    Kadınları Korse Giymekten Kurtardı

    Coco Chanel'in devrim niteliğindeki tasarımları, kadınları korse giymekten kurtardığı için zarif, aynı zamanda rahat ve pratikti. Ayrıca eteklerin kısaltarak da o dönem için cesur bir adım attı.

    15 Yıllık Ara

    1954'te, 71 yaşındaki Chanel, savaş sırasında 15 yıl boyunca kapatıldıktan sonra moda evini yeniden açtı. Modadan uzak kaldığı o yılları arkadaşı Oyuncu Marlene Dietrich'e, "Can sıkıntısı yüzünden ölüyorum" diyerek anlatıyordu.

    1971'de Vefat Etti

    Coco, 10 Ocak 1971'de, arkadaşı Claude Baillen ile bir yürüyüşten döndükten sonra, Hotel Ritz'deki yatağında öldü.

    Çalışmaları Hala Ayakta

    Paris'de bulunan Coco'ya ait binada ise hala daha onun eserlerini görmek mümkün. Giriş katta bir adet dükkan bulunan binanın, tavan katında ise haute couture çalışma odaları bulunuyor.

    Dikiş Makinaları Hala Çalışıyor

    Coco'nun dairesinde bulunan 100 dikiş iğnesinin hala daha ilk gün olduğu gibi çalıştığı da biliniyor.

    Kaynak: Emoji.com.tr / Komik - İlginç

    Chanel Moda Komik - İlginç Haberler

    Bakmadan Geçme

    Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
    500

    Yorumlar (2)

    Düşünür:

    Mal da yalan mülk de yalan gel biraz da sen oyalan diyor yani kısacası

    4
    1
    yanıtYanıtla
    Objektif ve nesnel:

    Madam Coco oluyor kendisi....

    1
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title