Haberler

Milyonluk İkramiyeye Eski Eş Ortak Oldu

Güncelleme:

Almanya'da 2009'da ayrıldığı eşinden ayrı yaşadığı dönemde lotodan yaklaşık 1 milyon Avro kazanan kişi, 242 bin Avrosunu eski eşine verdi.

Almanya'da 2009'da resmi olarak ayrıldığı eşinden ayrı yaşadığı dönemde sayısal lotodan yaklaşık 1 milyon avro kazanan kişi, açılan dava sonucunda ikramiyenin 242 bin avrosunu eski eşine vermek zorunda kaldı.

Karlsruhe'de 2000 yılının ağustos ayından bu yana resmi nikahlı eşi Anneliese'den ayrı yaşayan Hermann N, birlikte yaşadığı Birgit  ile 2008'in kasım ayında sayısal loto oynadı.

Hermann N. ve Birgit lotodan toplam 956 bin 333,10 avro ikramiye kazandı ancak Hermann N'nin 2009'un ekim ayında resmen ayrıldığı Anneliese, mahkemeye başvurarak eski eşinden 242 bin 500 avro istedi.

Davanın açıldığı Möncaengladbach Sulh Mahkemesi,  Hermann N'nin eski eşine talep ettiği miktarın ödemesi kararını verince, Hermann N. bir üst mahkemeye itiraz  etti.

Dosyayı inceleyen Düsseldorf Eyalet Yüksek Mahkemesi, sulh mahkemesinin verdiği kararı bozarak Hermann N'nin eski eşine sadece 8 bin avro ödemesine karar verdi.

Kadının temyiz başvurusu üzerine Almanya Federal Yüksek Mahkemesi, Düsseldorf Eyalet Yüksek Mahkemesi kararını bozarak Hermann N'nin eşine 242 bin 500 avro ödemesine hükmetti.

Yüksek mahkeme ayrıca yaklaşık 66 avroluk mahkeme masraflarını da Hermann N'nin ödemesine karar verdi.

Bu arada, Hermann N. ile Birgit'in 3 çocuklarının bulunduğu ve 29 yıl evli kaldıktan sonra 2009 yılında resmi olarak ayrıldıkları öğrenildi. - Berlin

Kaynak: AA / Gündem

Düsselldorf Karlsruhe Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title