Haberler

Mersin nerede, haritadaki yeri neresi? Mersin'in yemekleri nelerdir? Mersin hangi bölgede bulunur? Mersin'in ilçeleri neler?

Güncelleme:

Masterchef bugün dış oyunda Mersin'e gidecek. İzleyiciler Mersin ilimiz ile ilgili bazı bilgileri merak etti. Peki, Mersin nerede, haritadaki yeri neresi? Mersin'in yemekleri nelerdir? Mersin hangi bölgede bulunur? Mersin'in ilçeleri neler? Mersin'in meşhur yiyecekleri nelerdir? Mersin'de gezilecek yerler neresi? Mersin hangi denize kıyıdır? Detaylar haberimizde...

Mersin, eski adıyla İçel, Türkiye'nin bir ili ve bu ilin merkezidir. Dördü merkez ilçe olmak üzere 13 ilçesi vardır. Mersin'de gezilecek yerler neresidir? Mersin'in nüfusu kaç? Mersin'in haritadaki yeri neresi? Mersin nerede bulunuyor? Mersin ile ilgili bilgiler sizlerle...

MERSİN NEREDE?

Mersin, eski adıyla İçel, Türkiye'nin bir ili ve bu ilin merkezidir. Dördü merkez ilçe olmak üzere 13 ilçesi vardır. Mersin Türkiye'nin Akdeniz Bölgesinde bulunan bir liman kentidir. Mersin Limanı Türkiye'nin en büyük limanları arasındadır. Şehirde Turizm, Sanayi, Denizcilik, Gelişmiştir. Ülkenin en kalabalık onbirinci ili olan Mersin, 2020 itibarıyla 1.868.757 kişilik nüfusa sahiptir.

MERSİN HARİTADAKİ YERİ

Mersin Akdeniz Bölgesi'nde bulunan bir ildir. Haritadaki yeri aşağıdaki gibidir:

Mersin nerede, haritadaki yeri neresi? Mersin'in yemekleri nelerdir? Mersin hangi bölgede bulunur? Mersin'in ilçeleri neler?Mersin haritadaki yeri

MERSİN'İN İLÇELERİ NELERDİR?

Merkezdeki ilçeleri Akdeniz, Mezitli, Yenişehir, Toroslar; diğer ilçeleri ise Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Silifke, Tarsus, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar ve Mut'tur. Toplam on üç ilçesi bulunmaktadır. Büyükşehir belediyesi statüsü bulunmaktadır. Türkiye'nin güneyinde bulunan bir liman kentidir. Mersin Limanı Türkiye'nin en büyük limanları arasındadır.

MERSİN'İN NEYİ MEŞHUR?

Mersin ilimizin en meşhur yiyecekleri ve içeceklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

  • Tantuni
  • Gölevez
  • Tarsus Lahmacunu
  • Tarsus Yayla Bandırması
  • Ciğer
  • Kerebiç
  • Cezerye
  • Tarsus Kebabı
  • Kaynar
  • Batırık
  • Mersin Sıkması

Mersin'in en meşhur yiyecekleri ve içecekleri bu şekildedir. Bunların dışında da illaki meşhur olan şeyleri mevcuttur. Fakat en popülerleri bunlardır diyebiliriz. Ayrıca bu meşhur yiyecekler ve içecekler sadece o şehre ait değildir, o bölgenin de meşhur yemekleridir.

Mersin nerede, haritadaki yeri neresi? Mersin'in yemekleri nelerdir? Mersin hangi bölgede bulunur? Mersin'in ilçeleri neler?

MERSİN'DE GEZİLECEK YERLER

Mersin Marina: Türkiye'nin Doğu Akdeniz çanağındaki en büyük marinası olma özelliğine sahip. 2011 yılında halka açılmıştır. 1000 yat alabilme kapasitesi ileRestoran, SPA, bar, yat kulübü ve spor merkezi gibi birçok sosyal olanağıda mevcuttur.

Soli Pompeiopolis Antik Kenti: Kent ismini güneşten almaktadır. Birçok medeniyeti barındıran içinde bulunduran kent, şu sıralar kazı çalışmaları nedeniyle kapalıdır.

Yumuktepe Höyüğü : Mersin'in en eski yerleşim yerlerinden biri olan Yumuktepe Höyüğü, dünyada tarımın ilk yapıldığı yerler arasındadır. MÖ 7 bin yıllarına uzanan bir geçmişe sahiptir.

Tarsus : Mersin'in ilçesi olan Tarsus, 650 metre yükseklikte yer alır. Önemli yapısı olan Gülek Kale, haftanın 7 günü zaman sınırlaması olmadan ücretsiz ziyaret edilebiliyor.

Kisecik Kanyonu: Saklı cennet olarak adlandırılan doğa harikasıdır. Mavi ve yeşilin uyumunu gözler önüne seren Kanyon'da,yüzmek ve sal gezisi yapmak mümkün.

Mersin Arkeoloji Müzesi: Bu müze içinde sosyalleşme imkanı oldukça fazladır. sergi salonları, çocuklar için arkeopark uygulama alanları, kütüphane, hediyelik eşya gibi salonlarda mevcuttur. Müzede toplam 1435 adet eser sergilenmektedir.

Hz. Muğdat Cami : Ankara Kocatepe Camisi'nden sonra Cumhuriyet Dönemi'nin ikinci büyük camisidir. Hz. Miktad'ın türbesi bulunmaktadır.

Mersin Deniz Müzesi : Pazartesi günleri kapalı olan müze, mesai saatlerinde ziyarete açıktır. 800 kitaplı kütüphaneye sahip müzede, dönemlere ilişkin gemi modelleri, sancak, arma, askeri kıyafetler, kesici, delici ve ateşli silahlar ile yağlı boya tablolar sergilenmektedir.

Silifke : Mersin'in tarih bakımından en zengin yöresi. Kilise kalıntıları, mağaraları, plajları ve enfes kıyıları ile kendine hayran bırakır. Silifke kalesi ise tüm şehre hakim, yamacın zirvesine kurulu. Silifke merkezde yer alan Roma Tapınağı veya Zeus Tapınağı olarak da biliniyor.

Mersin nerede, haritadaki yeri neresi? Mersin'in yemekleri nelerdir? Mersin hangi bölgede bulunur? Mersin'in ilçeleri neler?

MERSİN'İN MEŞHUR YİYECEKLERİ NELERDİR?

Tantuni: Hem et hem de kuyruk yağı içeren dürüme ise tantuni denir. Mersin ile özdeşleşen yiyecek, lavaş ve özel sos ile servis edilir.

Kerebiç: İç harcı olarak ceviz ve fıstık kullanılan lezzet, Mersin'in önemli lezzetleri arasındadır. Üzerine dökülen köpüğü ile muhteşem tatlı çeşididir.

Mamül: İçerisinde hurma püresi, bulunan bir çeşit kurabiye türüdür. Şekil vermek üzere hazırlanmış tahta düzenekler vardır.

Sıkma: Patates ya da soğan kavrularak hazırlanır. Karışım lavaşa sarılarak servis edilir.

Kaynar: İçerisinde fındık, fıstık, ceviz ve çeşitli baharatlar ile hazırlanır. Sıcak servis edilir.

Şalgam : Turşucuların her sokak başında olduğu ve tadına doyamayacağınız şalgamları mutlak denemelisiniz.

Cezerye: Havucun başrolde olduğu cezerye, Mersin'e uğramış çoğu kişinin hediye olarak aldığı lezzettir.

Ciğer kebap: Oldukça sık tüketilen ve baharatlar ile zenginleştirilen lezzet, damaklara bayramı yaşatacaktır.

Humus: Nohut, limon ve tahin karışımı Mersin'de yemelisiniz.

Mersin nerede, haritadaki yeri neresi? Mersin'in yemekleri nelerdir? Mersin hangi bölgede bulunur? Mersin'in ilçeleri neler?

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title