Haberler

Merahi'nin Fetihname-i Sigetvar'ı Kitabı

Merahi'nin Fetihname-i Sigetvar'ı Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. Merahi'nin Fetihname-i Sigetvar'ı Kitabı kitabının kısa özeti.

Tarihi şahsiyetlerin ve olayların doğru anlaşılmasında birinci el kaynaklar çok önemli bir yere sahiptir. Özellikle de Osmanlı tarihi gibi yanlış bilgi ve çarpıtmalar yüzünden hakkında büyük bir bilgi kirliliğine şahit olduğumuz bir alanda bu tür kaynaklar daha da önemli hale gelmektedir. Elinizdeki eser de, Osmanlı tarihinin en kritik olaylarından biri olan Sigetvar Seferi için birinci elden bir kaynak durumundadır. Fetihname-i Sigetvar, Kanuni'nin sefer kararını alıp yola çıkmasından Şehzade Selim'in seferde hastalık dolayısıyla vefat eden babası Sultan Süleyman'ın yerine tahta oturması ve yeni padişahın orduyla İstanbul'a dönüşü aralığında vuku bulan hadiseleri konu edinmektedir. Eserde, sadece hadiselerin nasıl cereyan ettiği konusunda bilgi verilmemekte, orduya dahil olan zümrelerin özellikleri, ordu yürüyüşünün düzeni, sefer sırasında hangi askeri birliklerin nerelerden nasıl hareket edeceği ve nerelerde mevzilenecekleri gibi ayrıntılardan tutun da sefer yolunda uğranılan menzil ve mevkilerle Sava ve Drava nehirleri üzerinde inşa edilen köprülere kadar birçok detay da bulunmaktadır. Bu çalışmada kısa bir değerlendirmeyle birlikte çeviri metni, sözlüğü ve dizini hazırlanarak araştırmacıların istifadesine sunulan Fetihname-i Sigetvar'ı benzerlerinden ayıran en önemli özellik de şiir diliyle kaleme alınmış olmasıdır. Fetihname-i Sigetvar, Kanuni'nin son seferinin manzum bir tarihçesidir.(Arka Kapak)

Yazar: Mücahit Kaçar,H. Ahmet Arslantürk

Yayınevi: Okur Kitaplığı

ISBN: 9786054494651

Boyut: 16.0x24.0

Sayfa Sayısı: 167

Basım Yılı: Ekim 2012

Cilt Durumu: Ciltsiz

Kağıt Türü: 2. Hamur

Dil: Türkçe

Kaynak: Haberler.Com / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title