Haberler

Marmara Bölgesi'nde Etkili Yağış Uyarısı

Marmara Bölgesinin, Hafta Sonu Orta Akdeniz ve Balkanlar Üzerinden Gelecek Soğuk ve Yağışlı Havanın Etkisi Altına Gireceği Bildirildi.

Marmara Bölgesinin, hafta sonu Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği bildirildi.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yarın Marmara bölgesi genelinde, 11 Kasım pazar günü ise bölgenin güney ve doğusunda İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik'te kuvvetli olacak yağışların, genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, Bursa ve Bilecik çevrelerinin yükseklerinde de karla karışık yağmur şeklinde görüleceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Yağışların hafta başında da bölge genelinde devam etmesinin beklendiği ifade edilen açıklamada, rüzgarın günbatısı ve lodostan, akşam saatlerinde ise karayelden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği kaydedildi.

Açıklamada, hava sıcaklığının yarın lodosla birlikte 2 ila 4 derece artacağı, akşam saatlerinden itibaren ise karayelle birlikte 6-8 derece azalacağı ifade edildi.

-İstanbul-

İstanbul'da ise yarın lodos fırtınası ile birlikte kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görüleceği belirtilen açıklamada, hava sıcaklığının en düşük 7, en yüksek ise 17 derece olacağı bildirildi.

Açıklamada, 11 Kasım pazar günü ise İstanbul'da kuvvetli sağanak yağışla birlikte hava sıcaklığının en düşük 3, en yüksek 9 derece olacağı ifade edilerek, 12 Kasım pazartesi günü ise kuvvetli sağanak yağışla birlikte hava sıcaklığının en düşük 3, en yüksek 14 derece olacağı kaydedildi.

Açıklamada, vatandaşlar ve yetkililer, hafta sonu görülecek fırtına ve kuvvetli yağışların oluşturabileceği ani sel, su baskını, dolu, yıldırım ve soba zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title