Haberler

Mardin: Mardin'de Halk Eğitim Sergisi Göz Kamaştırdı

Mardin'de, Halk Eğitim Müdürlüğü (HEM) tarafından açılan sergi büyük ilgi gördü.

Mardin'de, Halk Eğitim Müdürlüğü (HEM) tarafından açılan sergi büyük ilgi gördü.

Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenen yıl sonu sergisinde kursiyerlerin hazırladıkları el emeği güz nuru el işi eşyaları sergilendi. Serginin açılışını yapan Vali Mehmet Kılıçlar, hiçbir eserin kolayca meydana gelmediğini, eserin kıymetinin sanatkarın ustalığına, bilgisine ve becerisine bağlı olduğunu söyledi. Vali Kılıçlar, kaliteli ürünleri mahir ve sanatkar ruhlu insanların ürettiğini belirterek, "Günümüzün teknolojisine ayak uydurabilecek nitelikte insan gücü elde etmenin yolu elbette eğitimden geçmektedir. Mesleki ve teknik eğitim, yaygın eğitim kurumlarımızda nitelikli ve verimli çalışmalar kaçınılmazdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle, 'Neticesiz uğraşmak çalışma sayılmaz. Hiçbir şey yapmamak veyahut manasız şeyler yapmak, çalışma kanununa karşı büyük kabahattir'. Yarının büyük sanatkarları olacak gençlerimiz, uzun çalışmalar ve gayretler sonucu hazırlamış oldukları eserleri, Mardinli hemşehrilerimize güzel bir sergiyle sundu. Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ile Esmo Büro Araçları ve Tersim Malzemeleri Ticaret A.Ş. işbirliğiyle düzenlenen "Ahşap Boyama" yarışmasında 81 il içerisinde Mardin 3. olmuştur. Bu organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen tüm öğrenci, kursiyer, öğretmen ve yöneticilere katkılarından dolayı teşekkür eder, bu tür faaliyetlerin devamını dilerim" dedi.

Milli Eğitim Selim Uran ise, yaygın eğitimin yanında, örgün eğitimin de bilgi beceriyi sergileme, kadının aile bütçesine katkı sağlayarak söz sahibi olma anlamında büyük önem taşıdığını söyledi. 2005-2006 eğitim sezonunda il genelinde 635 ayrı kursta 12 bin 890'ı kadın olmak üzere 22 bin 178 kişinin kurslara devam ettiğini ifade eden Uran, "Bugün sergilenen göz nuru el emeği ürünler, kursiyerlerimizin becerisini ortaya koyarken, 1 yıllık yorgunluklarını da giderdi" diye konuştu.

Serginin açılışına, Emniyet İl Müdürü İsmet Taşhan, HEM'den sorumlu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Eldem, kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle çok sayıda davetli katıldı. Vali Kılıçlar, ahşap boyamada Türkiye 3.'lüğü alan Halk Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür ederek, Halk Eğitim Müdürü Kemal Kandemir'e plaketini verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title