Haberler

Mahir Ünal kimdir? Mahir Ünal son dakika açıklaması!

Güncelleme:

Mahir Ünal kimdir? sorusunun yanıtı araştırılıyor. Siyaset gündemine dair yorumlarının ardından kabine değişikliği hakkında da açıklamalar yapan Mahir Ünal merak ediliyor. Mahir Ünal vatandaşların merak konusu oldu. Peki, Mahir Ünal kaç yaşında, nereli? Mahir Ünal hayatı ve biyografisi! Mahir Ünal kimdir? Mahir Ünal son dakika açıklaması nedir?

Çarpıcı yorumları ve tespitleri ile katıldığı programlarda dikkatleri çeken Mahir Ünal hakkında araştırmalar yapılıyor. Mahir Ünal kimdir? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal son dakika açıklaması nedir? Mahir Ünal kaç yaşında, nereli? Mahir Ünal hayatı ve biyografisi!

MAHİR ÜNAL KİMDİR?

1 Temmuz 1966'da Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde doğdu. Akademisyen ve siyasetçidir.

İlk ve ortaokul öğrenimini Elbistan'da tamamladıktan sonra eğitim hayatına İstanbul'da devam etti. 1984 yılında İstanbul Bahçelievler Koca Sinan Lisesi'nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni 1991 yılında bitirdi. Yüksek lisansını 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Anabilim Dalı'nda tamamladı. Aynı üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Anabilim Dalında doktora çalışmasına devam etmektedir.

1992 yılında öğretmenlik görevine başlarken;bu görevinin sonrasında kent çalışmaları, yerel yönetimler ve siyasal iletişim konularında danışmanlık hizmetleri verdi. 2005 yılında İTO'da müşavirlik, 2007-2009 yılları arasında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Özel bir üniversitede Davranış Bilimleri Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü; bir vakıf üniversitesinde MBA'da Örgütsel Davranış dersleri de verdi.

2003 yılında ise AK PARTİ Siyaset Akademisi'nde dersler verdi ve 2004 yılından bu yana gerçekleşen tüm seçimlerde de AK PARTİ seçim kampanyasını hazırlayan strateji ekiplerinde yer aldı. Mahir Ünal; ayrıca Irak, Malezya, Kıbrıs, Lübnan, Mısır gibi birçok ülkede seçim kampanyalarını yöneten strateji ekiplerinde görev aldı. 2009 yılında AK PARTİ 3. Olağan Büyük Kongresinde MKYK Üyeliğine seçildi ve AR&GE Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Aynı yıl AK PARTİ Siyaset Akademisi Koordinatörlüğü'nü de üstlendi.24, 25, 26 ve 27. dönemde Kahramanmaraş Milletvekili seçilirken; 2011 Genel Seçimlerinde Grup Başkanvekilliği görevine getirildi.

64. Hükümette Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yaptı. 3. Olağanüstü Büyük Kongre sonrasında AK Parti Tanıtım ve Medya'dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerini üstlendi. 6. Olağan Kongre itibariyle Tanıtım ve Medya'dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini ve AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmeye devam etmektedir.

Arapça ve İngilizce bilen Ünal, evli ve 2 çocuk babasıdır.

MAHİR ÜNAL SON DAKİKA AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ünal, kabine değişikliği ile ilgili soruya, "Cumhurbaşkanı yeni bir düzenlemeye gidecektir" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BUNU GÖRECEĞİZ"

Ünal, "Değişim konuşulmaya başlayınca kaçınılmaz olarak bir parça değiştiğinde sistemin hepsinde bir hareketlilik oluyor. 2023'e yönelik sadece partiye yönelik değil, ekibinde yeni bir düzenlemeye gidecektir. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal: Kongre için HDP'ye davette bulunmadık.

"SEÇİLECEK KADROLAR TÜRKİYE'Yİ 2023'E TAŞIYACAK"

Yarın yapılacak AK Parti kongresine değinen Ünal, "Kongrede Türkiye için güven ve istikrar diyeceğiz. Seçilecek kadrolar Türkiye'yi 2023'e taşıyacak" dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİYLE İLGİLİ

Ünal, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Sözleşmenin üçüncü cinsiyet, kimlik dayatmanın aparatı haline geldiğini söyleyen Ünal, "Kadın cinayetleri ve şiddetiyle sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi. AK Parti'nin yeni bir metin üzerinde çalıştığını da hatırlatan Ünal, çalışmanın yakın bir zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Kabine Değişikliği Mahir Ünal Gündem Politika Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title