Haberler

Londra'da "Kuş Gribi" Tatbikatı

Dünyanın Başlıca Finansal Merkezlerinden Londra'daki City'nin Olası Bir Kuş Gribi Salgınına Hazır Olup Olmadığını Test Etmek İçin Bu Yaz 50 Şirket Ve 2 Bin Çalışanın Katılacağı Altı Haftalık Bir"Tatbikat" Gerçekleşecek.

Türkiye'de geri plana düşen, "kuş gribi" sorunu, İngiltere'de günceliğini koruyor. Nitekim, dünyanın başlıca finansal merkezlerinden Londra'daki City'nin olası bir kuş gribi salgınına hazır olup olmadığını test etmek için bu yaz altı haftalık bir "tatbikat" yapılacak.

Finansal Hizmetler Kurumu'nca (FSA) yürütülecek projenin, olası bir kuş gribi salgının sonucunda İngiltere'nin işgücünün yarısının raporlu olması halinde sağlanacak temel finansal hizmetleri belirlemeyi amaçladığı belirtildi.

Tatbikat'a City'deki 50 şirket ve 2 bin çalışanın katılacağı belirtilirken, projeyi değerlendiren The Observer gazetesi, FSA'nın geçen yıl benzer bir tatbikatın kimyasal silahlarla gerçeklebişbilecek olası bir terörist saldırı için yapıldığını, tatbikata City'deki 85 şirket ve 3 bin çalışanın katıldığını anımsattı.

Tatbikatın dünyada bankalar ve sigorta kuruluşlarının yaygın bir kuş gribi salgını olasılığına karşı önlem aldıkları bir döneme denk düştüğüne dikkat çeken gazete, Dünya Sağlık Örgütü'nün dünyanın bir kuş gribi salgını için hazırlanmasının 1.2-1.4 milyar dolara mal olacağını hesapladığını kaydetti.

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title