Haberler

KYK 3 aylık toplu ödeme ne zaman yatacak? 2022-2023 KYK toplu ödeme tarihleri belli oldu mu?

Güncelleme:

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, 2022-23 eğitim ve öğretim yılında burs almaya hak kazanan öğrenciler belli oldu. Ekim, kasım ve aralık ayı burslarıyla birlikte toplamda 3 aylık toplu ödeme alacak olan öğrenciler, bursların ne zaman hesaplara yatacağını merak ediyor. Peki, KYK 3 aylık toplu ödeme ne zaman yatacak? 2022-2023 KYK toplu ödeme tarihleri belli oldu mu?

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) bünyesine bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından öğrencilere sağlanan burslar için ödeme tarihleri merak ediliyor. Eğitim yılının başladığı tarihten itibaren, 3 aylık geri ödemeli bursların toplu şekilde hesaplara yatırılmasını bekleyen öğrenciler tarih araştırması yapıyor. Peki, KYK 3 aylık toplu ödeme ne zaman yatacak? 2022-2023 KYK toplu ödeme tarihleri belli oldu mu? İşte detaylar haberimizde...

KYK BURSLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

İlk defa burs veya kredi alacak öğrencilere, öğretim yılı başı itibarıyla normal öğrenim süresince ödeme yapılacaktır. Bu öğrenciler, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme alacaklar.

Öğrenciler, kendilerine verilen şifre ile internet üzerinden kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini öğrenebilirler. Ayrıca öğrencilere bankamatik kartı banka tarafından veriliyor.

KYK 3 AYLIK TOPLU ÖDEME NE ZAMAN YATACAK?

Ekim, kasım ve aralık ayları için ödeme KYK tarafından ne zaman yatırılacağı merak ediliyor.

Geçtiğimiz yıllar da Aralık ayı içerisinde hesaplara toplu ödemeler yapılıyordu. Bu yıl yine Aralık ve Ocak ayında hesaplara ödemelerin yatması bekleniyor.

2023 KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

2023 burs rakamı lisans öğrencilerine 850 TL'den 1250 TL'ye çıkarıldı. Yüksek lisans öğrencilerine ise 2500 TL ve doktora öğrencilerine 3750 TL ödeme yapılacak.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER!!!?? TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title