Haberler

Kore Kültür Pavilyonu, Kore Kültürünü İstanbul'a Taşıdı

Güncelleme:

İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 açılışı Ayşegül Kara tarafından gerçekleştirildi.

Güney Kore'nin Gyeongsangbuk-do Eyaleti ve Gyeongju Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ortak düzenlediği ve Türkiye'de ilk kez gerçekleşen İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 kapsamında organizasyonu Aysugül Kara tarafından gerçekleştirilen açılış, İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Bekir, Gyeongsangbuk-do Eyalet Valisi Kim Gwon Yong , BULGUKSATapınağı Rahibi Chung Woong Lee, Gyeongju Belediyeler ve ilçeler Birliği Başkanı Choi Yang Sik, Kore Cumhuriyeti Maliye Bakanı Lee Joo-Seuk ve Kore Cumhuriyeti heyet katılımı ile açıldı.

Aysugül Kara'nın dev organizasyonu ile Eminönü'nde 2.000 m2 üzerinde kurulan Kore Kültür Pavilyonu, kültürel etkinlikler çerçevesinde müzikten sinemaya, plastik sanatlardan dansa kadar farklı alanlarda Kore kültürünü yakından tanıtan etkinliklere1-22 Eylül tarihleri arasında ev sahipliği yapacak.

Türkiye ve Kore'nin birbirini tamamlayan ortak sanat ve kültürel güzelliklerini, İpek yolundan başlayan Kore –Türkiye dostluk, ticaret, siyaset, sanat ve benzer gelenek göreneklerimizi, 1.500 yıl önce Güney Kore de kurulan ve dünyanın en uzun krallığı olan Şila Krallığından gelen değerli hazineleri, modern Kore'nin yaşam tarzından bilgelik, yurtseverlik, beden ve ruhun uyumu anlamında olan Hwarang Ruhunu ve Füzyon Zihni gibi Korelilere ait özelliklerin tamamını iki saat süren İstanbul içi bir Kore yolculuğu ile yakından izleyerek Kore hakkında her türlü bilgiye sahip olacak.

5.000.000 USD bütçeye mal olan ve en son görsel teknolojilerin kullanıldığı İnanılmaz görsel showlar ile tanıtıcı bölümlerin yer aldığı Kore Kültür Pavilyonuna UNESCO tarafından dünya kültür mirası seçilen geleneksel Kore mimarisi BULGUKSA tapınağını temsil eden girişinden geziye başlayarak farklı bir dünyanın kapılarını aralıyor olacaksınız.

KORE KÜLTÜR PAVİLYONU'NDA SİZLERİ BAŞKA NELER BEKLİYOR?

Beş faklı tematik bölümden oluşan ve her bir bölümde Kore'nin renkli geleneksel cazibesinin yanı sıra IT üzerine gelişmiş ülkeler arasında birinci olmasının haklı nedenini ziyaretçiler görsel showlarla izleyebilecek

Gençler, IT teknolojisinden oluşan Multi Medya Performanslar ile eğlenceli dakikalar geçirecek

Kore ve Türk tarihinde iz bırak Kore Savaşı'ndan görüntü ve bilgileri sergilenecek

Bilet Satış: Kore Kültür Pavilyonu girişi

Ziyaret tarihleri; 1- 22 Eylül

Ziyaret saatleri; 10:00-18:00 arası

Giriş ücreti; 10 TL

Öğrenci: 5 TL

Engelli vatandaşlar ve 6 yaş altı ücretsiz

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Güney Kore Türkiye Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title