Haberler

Kordon Avrupa Televizyonlarında

Güncelleme:

İzmir'in Gerdanlığı Kordon İçin Hazırlanacak Belgesel, Avrupa Yayın Birliği Tarafından 56 Ülkenin Televizyonlarında Gösterilmeye Hazırlanıyor.

İZMİR’in gerdanlığı Kordon için hazırlanacak belgesel, Avrupa Yayın Birliği tarafından 56 ülkenin televizyonlarında gösterilmeye hazırlanıyor.

İzmir’in en önemli simge yerlerinden Kordon, Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından verilen “Anıtsal alanlar- Memorial sites” projesine aday gösterildi. Proje çerçevesinde Kordon için hazırlanacak 30 dakikalık belgesel, dünya televizyonlarında yayınlanacak. Avrupa Yayın Birliği’ne üye ülkelerin birbirlerinin tarih ve kültürlerini tanımasını ve toplumlararası yakınlaşmaya katkı sağlamasını öngören proje çerçevesinde her yıl farklı bir tema belirleniyor ve bu tema çerçevesinde üye ülkelerin aday gösterdiği konular ödüllendiriliyor. 2009 yılı projesinin konusu ise “Toplanma alanları” (Miting lace) olarak belirlendi.

30 dakikalık belgesel

Avrupa Yayın Birliği’ne üye olan TRT tarafından aday gösterilen İzmir-Kordon için TRT Ankara Televizyonu Eğitim ve Kültür Programları Müdürlüğü Prodüktörü Muzaffer Evci tarafından yürütülen çalışmalarla, Kordon için özel bir belgesel hazırlanacak. 30 dakika süreli belgesel, EBU’ya üye tüm ülkelerin televizyon kanallarında o ülkelerin kendi orijinal dilleriyle yayınlanacak. Ez az yüzde 30’u arşiv görüntülerinden oluşacak belgeselin öyküsü, olayları yaşayan kişilerin o mekanlar içindeki görüntülerinden ve röportajlarından aktarılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title