Haberler

Konya: Konya'da Yangın

Konya'da ikinci el eşya satılan bir pazarda çıkan yangında 8 dükkan kül olurken, yaklaşık 800 bin YTL'lik maddi zarar meydana geldi.

Konya'da ikinci el eşya satılan bir pazarda çıkan yangında 8 dükkan kül olurken, yaklaşık 800 bin YTL'lik maddi zarar meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Karatay İlçesi Dedemoğlu Mahallesi Yeni Tellal Pazarı'nda meydana geldi. Gece saat 02.00 sıralarında devriye gezen polis ekiplerinin halı, mobilya, beyaz eşya, elektronik cihazlar gibi ikinci el eşyaların satıldığı Yeni Tellal Pazarı'ndan yükselen alevleri görerek merkeze bildirmesi üzerine, olay yerine çok sayıda asayiş ve trafik ekipleriyle itfaiye sevk edildi. Dükkanların bir tanesinin içerisinde bulunan halıların tutuşması üzerine alevler diğer dükkanlara da sıçradı. 4 itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın sonrası ilk belirlemelere göre 800 bin YTL'lik maddi zarar oluşurken, herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Bekir Doğan, Mehmet Kapran, İhsan Bircan ile Ahmet Gökmen isimli dükkan sahipleri, itfaiyenin alevlere müdahalesini çaresizce seyretti. Yanan 8 dükkanın 4 tanesinin sahibi Bekir Doğan, zararının 300 bin YTL olduğunu söyledi ve olayın kundaklama olduğunu iddia etti. İtfaiyenin 1 saat süren müdahalesi sonucu kontrol altına alınabilen yangın sırasında evleri yakında olan vatandaşlar sokaklara döküldü. Bazı dükkan sahipleri alev almayan yerlerde bulunan yanmamış eşyaları kurtarabilmek için çalışırken, ilginç bir olay yaşandı. Yangında eriyen elektronik eşyaların arasından bir Kur-an'ı Kerim'in hiç zarar görmeden çıktı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title