Haberler

Konya: Hüyük'te Sydv'den Fakilere Yardımlar

Konya'nın Hüyük İlçesi'nde Kış Mevsimi Öncesinde İhtiyaç Sahibi Dargelirli Ailelere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Kanalıyla Toplam 703 Tonluk Kömür Yardımında Bulunulduğu Bildirildi.

Konya'nın Hüyük İlçesi'nde kış mevsimi öncesinde ihtiyaç sahibi dargelirli ailelere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla toplam 703 tonluk kömür yardımında bulunulduğu bildirildi.

Hüyük İlçe Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Sabri Uzun, ilçede gerçek ihtiyaç sahibi aileleri belirlemek amacıyla vakıf görevlileri ve vakfın mütevelli heyeti tarafından çok titiz bir çalışma yürütüldüğünü ifade ederek, "Kış mevsimi öncesinde belirlenen ihtiyaç sahibi 703 aileye hane başı birer ton olmak üzere toplam 703 ton kömür yardımında bulunuldu” dedi.

Kaymakam Sabri Uzun, ayrıca Kurban Bayramı öncesinde ilçede bulunan dargelirli ailelere bayram yardımı yapacaklarını belirterek, "Ramazan Bayramı'nda da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ilçe genelinde yaşayan 400 aileye kişi başı 100'er YTL yardımda bulunduk. İlçemizde dargelirli aileleri 1.derece ve 2.derece ihtiyaç sahibi aileler olarak belirledik. 1.derece ihtiyaç sahibi ailelere öncelik vermek suretiyle, imkan olması halinde 2.derece ihtiyaç sahibi ailelere de yardımda bulunacağız. Vakıf olarak kurban bayramı öncesinde aldığımız kararı önümüzdeki haftadan itibaren uygulamaya geçireceğiz ve ilçemizde 400 aileye 100'er YTL kurban bayramı yardımında bulunacağız. Yardımlar, vatandaşlarımızın bayram öncesinde ihtiyaçlarını temin edebilmesi amacıyla gelecek haftadan itibaren dağıtılacak” diye konuştu.

(ARÖ-FM)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title