Haberler

Konya: Beyşehir'de Yörük Şöleni

Konya'nın Beyşehir İlçesi Dumanlı Köyü'nde bu yıl 5.'si düzenlenen "Yörük Şöleni", Türkiye'nin dört bir yanından gelen Yörükler'i biraraya getirdi.

Konya'nın Beyşehir İlçesi Dumanlı Köyü'nde bu yıl 5.'si düzenlenen "Yörük Şöleni", Türkiye'nin dört bir yanından gelen Yörükler'i biraraya getirdi.

Dumanlı Yaylası'nda, Dumanlı Köyü Yörükleri Derneği ile Solaklı Yörükleri Derneği tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen şölende konuşan Beyşehir Kaymakamı Cengiz Cantürk, etkinliklere her zaman katkılar sağlamaya çalıştığını söyledi. Şölende her yıl giderek artan ilginin kendisini oldukça memnun ettiğini ifade eden Kaymakam Cantürk, "Artık geleneksel hale gelen bu şenlikte gördüğümüz birlik ve beraberlik, bu bütünlük biz idarecileri de cesaretlendiriyor, kuvvet veriyor" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Ünaldı ise, Türk milletinin tarihten bu yana şan, şeref ve izzetle yaşamış, çok güzel değerlere sahip, gönül değerleriyle beraber yaşayan bir topluluk olduğunu kaydetti. Milletvekili Ünaldı, "Son zamanlarda görülen bazı yozlaşma ve yabancılaşma hareketleri bizi adeta birbirimizden koparır hale getirmiştir. Bunları ortadan kaldırmak için yeniden birlik ve beraberliklerin tesis edilmesine ihtiyaç var. O yüzden, bu tür toplantı ve şenlikler yapılmalı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından mahalli sanatçılar tarafından seslendirilen türküler şölene katılan davetlileri eğlendirirken, halk ozanlarının atışmaları ilgiyle izlendi. Şenlikte deve ve koyun sürüleriyle temsili Yörük göçü canlandırıldı. Folklor gösterilerinin ardından bu yılın ağası belirlendi. Solaklı aşiretinden Osman Demiroğlu, 26 bin YTL'ye çıkardığı açık artırmada 2006 yılının Yörük ağası seçildi. Ağalık tabancası hediye edilen Yörük ağası, omuzlarda gezdirildi. Programın sonunda davetlilere şölen yemeği ikram edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title