Haberler

Kısa Dönem Askerler Yemin Etti

Kısa dönem askerler yemin etti Giresun'da 366'ncı kısa dönem'de eğitim alan 52 asker için yemin töreni düzenlendi.

Kısa dönem askerler yemin etti

Giresun'da 366'ncı kısa dönem'de eğitim alan 52 asker için yemin töreni düzenlendi.

GİRESUN - Temel eğitimlerini tamamlayan 52 tane 366'ncı dönem kısa dönem erler için Giresun İl Jandarma Komutanlığı tarafından Şehit Tuğgeneral Bahtiyar Aydın Kışlasında yemin töreni düzenlendi.

Törene Vali Hasan Karahan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, İl Jandarma Ala Komutanı Ali İhsan Ersoy, askerlerin aileleri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Eğitimlerini tamamlayarak acemilikten usta askerliğe geçen erler hep bir ağızdan yemin etti. Yemin edilmesinin ardından kısa dönem erler adına jandarma er Arif Kabasarı, konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Jandarma Er Abdullah Bardakçı, 'Bayrak' şiirini okudu ve birliğe erken gelen ve eğitimlerde başarılı olan askerlere Vali Karahan tarafından hediyeler verildi.

Törende konuşan Giresun İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy, " 366'ncı dönem kısa dönem erlerin and içme törenine hoş geldiniz. Genç silah arkadaşlarım, sizler biraz önce milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne ve babalarınızın huzurunda silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine and içtiniz. İçtiğiniz bu and vatan sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup aynı zamanda kahramanın Türk ordusuna mensup olduğunuzu kabul belgesidir. Sizlerle gurur duyuyoruz, sizlere güveniyoruz. Kıymetli aileler, canınızdan daha çok sevdiğiniz, her türlü zorluk ve kötülüklerden esirgeyerek büyüttüğünüz her Türk genci gibi oğlunu bir bayram havası içerisinde kınalayıp askere uğurlayan anne ve babalar evladınızın kutsal and içme töreninde yanlarında bulunarak onlara güç ve moral kaynağı oldunuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim" dedi.

Vali Hasan Karahan ise törende yaptığı konuşmada, askerlere ve ailelere seslenerek şu ifadeleri kullandı:

" Milletimizin emrinde, devletimizin hizmetinde bir kanun ordusu olan Jandarmamız sizlerle daha da güçlendi, daha da bir azim ve kararlılıkla milletin hizmetinde gece gündüz demeden, Giresunlunun özellikle kırsalda yaşayan hemşehrilerimizin can ve mal emniyetini sağlamak üzere hizmetlerinize başladınız Allah utandırmasın. Sizler sevgili aileler, anneler babalar Giresun'umuza hoş geldiniz. Evlatlarınızı bize teslim ettiniz. Komutanlarımız iyi biliniz ki onları kendi evlatlarından daha üstün tutup her türlü emniyet ve güvenlik tedbirlerini alarak onları sağ salim sizlere teslim edeceğiz." Tören Jandarma Marşının okunmasıyla sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Bahtiyar Aydın Hakan Saraç Giresun Genel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
title