Haberler

Kilosu 15 TL'ye alıcı buluyor! Bamya üreticisinin yüzünü güldürdü

Güncelleme:

Çanakkale'de hasadına başlanan bamya, üreticisinin yüzünü güldürüyor. Toplanan bamyaların kilosunun 15 TL'den alıcı bulması üreticilerin yüzünü güldürdü.

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde hasadına başlanan bamyanın kilosunun 15 TL'den alıcı buluyor.Geçen yıl ise bamya üreticilerinin topladıkları bamyalar kilosu 14 TL'den alıcı bulmuştu.

"FİYATLAR DA VERİM DE GÜZEL"

Çanakkale'de 400 dekar alanda, yetiştirilen bamyadan yılda 240 ton ürün hasat ediliyor. En fazla bamya üretimi ise 110 dekar alan ile Ezine ilçesine bağlı Çetmi ve Kızılköy'de yapılıyor. Bu yıl nisan ayında ekimi yapılan bamyanın hasadına başlandı. Toplanan bamyaların kilosunun 15 TL'den alıcı bulması üreticilerin yüzünü güldürdü. Geçen yıl ise bamya üreticilerinin topladıkları bamyalar kilosu 14 TL'den alıcı bulmuştu.

Kilosu 15 TL'ye alıcı buluyor! Bamya üreticisinin yüzünü güldürdü

Çetmi köyünde babadan kalma bamya üreticiliğini devam eden üretici Tarkan Eren, bu yıl bamya fiyatlarından memnun olduğunu belirterek, "Her yıl 5-6 dönümde bamya yetiştiriyoruz. Köyümüzün yüzde 90'ı bu iş ile uğraşır. Bamya, toplanması zor bir sebze. Üreticiliği yapalı 25 yıl olmuştur. Çocukluğumdan beridir üretimin içindeyim. Bu civarda bamya üreticiliğinde marka yapmış bir köyüz. Bu yıl fiyatların yanı sıra verim de çok güzel. Dönümde sezonda 150- 200 kilo kadar bir ürün elde ediyoruz. Hasadımıza bu ay içinde başladık. Ürünümüzü topluyoruz. Nasipse pazarlara gideceğiz, ürünümüzü satacağız. Geçen yıl fiyatlar 14 TL civarındaydı. Bu yıl ise 15 TL bandında. 20 TL'ye kadar da çıkıyor. İleri zamanlarda ne olur bilemiyorum, ama şimdilik fiyatlardan üretici olarak memnunum" dedi.

Kilosu 15 TL'ye alıcı buluyor! Bamya üreticisinin yüzünü güldürdü

"BAMYA İŞÇİLİĞİ ZOR BİR SEBZE"

Bamyanın tarlada toplanmasının zor olduğunu da ifade eden üretici Tarkan Eren, "Bamyanın tarlada toplanması zordur. Bamyanın üzerinden kılcal tüyler var. Bu tüyler bamyayı toplarken insanın ellerini mahvediyor. Deriyi bile inceltiyor. Masrafı düşük ama toplarken, işçiliği zor bir sebzedir. İşçi bulmakta zorlanıyoruz. Biraz fazla para verelim diyoruz yine de işçi bulamıyoruz. O yüzden de az bir alana ekim yapabiliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Çanakkale Kızılköy Çetmi Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title