Haberler

Kıbrıs Kahramanlarından Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Kabri Başında Anıldı

Güncelleme:

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel'i kabri başında andı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel'i kabri başında andı.

Edirnekapı Şehitliği'ndeki anma programına; KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, KKTC İstanbul Başkonsolosu Seniha Birand Çınar, 15. Füze Üs Komutanı Hava Tuğgeneral İbrahim Galip, Vali Yardımcısı Dr. Hasan Hüseyin Can, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Vali Yerlikaya ve beraberindeki heyet, Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel'in ve şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek şehitler için dua etti.

Programda; İstanbul İl Müftü Vekili Mustafa Yavuz'un Kuran-ı Kerim tilavetinin ve duasının ardından Cumhurbaşkanı Tatar, katılımcılara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, konuşmasında; "KKTC Cumhurbaşkanı olarak merhum pilot Cengiz Topel'in kabri başında olmaktan dolayı huzurlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Kendisine bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Şehit düştüğü yerden alığımız toprağı getirip şuanda kabrindeki toprakla buluşturduk toprağı bol, ruhu şad olsun. " ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Tatar ve Vali Yerlikaya'nın şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

# Kıbrıs destanı kahramanlarından şehit yüzbaşı #CengizTopel'i şehadetinin 57. yılında????#KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar'ın teşrifleriyle #Edirnekapı Şehitliği'nde mezarı başında dualarla andık.

Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. pic. twitter. com/1Mz3QIZCLK

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) August 4, 2021 Bizi Takip Edin

Kaynak: Habermetre / Toplum

Cengiz Topel Kıbrıs Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title