Haberler

Kars: Tarihi Kız Kalesi'nde Tv Programı Çekimi

Ermenistan sınırına ve Doğukapı'ya sıfır noktada bulunan Kars'ın Kalkankale köyündeki tarihi Kızkalesi'nde, bir televizyon kanalı için çekimleri yapılan "Aşıklar" programı ilginç görüntülere sahne oldu.

Ermenistan sınırına ve Doğukapı'ya sıfır noktada bulunan Kars'ın Kalkankale köyündeki tarihi Kızkalesi'nde, bir televizyon kanalı için çekimleri yapılan "Aşıklar" programı ilginç görüntülere sahne oldu.

Program sunucusu Aşık Maksut Feryadi, programının bir bölümünü memleketi Kars'ta çekmek istedi ve tarihi bir mekan olarak Kızkalesi'ni seçti. Köylülerin de yoğun ilgi gösterdiği programa konuk olarak ise Akyaka Belediye Başkanı Bulut Öztürk, Selim Belediye Başkanı İlhan Çiftçi, Kızılay Kars Şube Başkanı İsmail Medet Alibeyoğlu katıldı. Aşık Feryadi, sunumlarında genellikle kalenin taş ve oyuklarını kullandı. Azerbaycan'ın ünlü şairlerinden Saadet Buta ile Azerbaycan Devlet Televizyonu'nda "Peri Meclisi" isimli programın yapım ve sunuculuğunu yapan Aşık Gülara Azapkızı, şiirleri ve türküleriyle kalede bulunanları coşturdu. Sahne olarak kullanılan kısımda bulunan taşlar aşıkların ayaklarına dolanınca taşların temizlenmesi istendi. İki köylünün yardımıyla sahne temizlendi ve programa devam edildi.

Yaklaşık 2 saat süren programda Azeri sanatçıların yanısıra halk ozanları İhsan Şahbazoğlu, Yüksel Yakupoğlu, Çetin Sinemoğlu, Emrah Neroğlu ve Günay Yıldız da sahne aldı.

Program çekimlerinin yapıldığı tarihi Kızkalesi, turizme kazandırılamaya çalışılan yerlerin başında geliyor. Yapımı milattan önce 9. yüzyıla dayandığı tahmin edilen tarihi kale, bugüne kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Zaman zaman irili ufaklı taş parçalarının düştüğü tarihi kale, Alparslan'ın Anadolu'yu fethinde Türkler'in eline geçti. 1543 yılında Kanuni Sultan Süleyman döneminde tekrar Türkler'in eline geçen Kızkalesi, 93 Harbi olarak bilinen 1877-1878 Rus Savaşı'ndan sonra Ruslar'a kaldı. 1920'de Türkiye Cumhuriyeti'ne geçen kale Ermenistan sınırında bulunuyor ve her yıl çok sayıda turist tarafından ziyaret ediliyor. Bakımsızlıktan harabe durumda olan kalenin onarılması isteniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (1)

Ahmett:

Bu programın videosunu nasil izleyebiliriz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title