Haberler

Karın etkisiyle bağlantı noktaları açılan Unkapanı Köprüsü için uzmanlardan uyarı: Ömrünü tamamladı, yıkılıp yeniden yapılmalı

Güncelleme:

İstanbul'daki Unkapanı Köprüsü'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle üç defa açılma yaşanması vatandaşları tedirgin etti. Yaklaşık 82 yıldır hizmette olan köprünün ömrünü tamamladığını belirten uzmanlar, köprünün yıkılıp yeniden yapılmasını ya da yenilenmesini önerdi.

İstanbul'daki Unkapanı Köprüsü, kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu geçen hafta üç defa açıldı. Bu sebeple köprü ekipler tarafından geçici olarak araç trafiğine kapatılırken, çalışmaların ardından yeniden açıldı. Yeni adıyla 'Atatürk Köprüsü' olan 82 yıllık köprünün artık ömrünü tamamladığını belirten uzmanlardan dikkat çeken bir öneri geldi.

İBB YENİLEME ÇALIŞMASI YAPIP 31 TEMMUZ'DA HİZMETE ALDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yenileme çalışması yapılan Atatürk (Unkapanı) Köprüsü, 31 Temmuz'da yeniden hizmete girdi. Ancak köprünün bağlantı noktası, kar yağışının etkili olduğu geçen hafta üç defa açıldı. Bu sebeple köprü ekipler tarafından geçici olarak araç trafiğine kapatıldı. Problem giderildi, trafik kontrollü olarak verilmeye başladı.

Karın etkisiyle 3 kez açılan Unkapanı Köprüsü için uzmanlardan uyarı: Ömrünü tamamladı, yıkılıp yeniden yapılmalı

"TASARIM ÖMÜRLERİ 75-100 YIL CİVARINDA"

Türkiye Gazetesinde yer alan habere göre; konuyu değerlendiren İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik "Köprü, inşa edildiği tarihten günümüze dek yaklaşık 82 yıldır görevini güvenle yerine getirmiştir. Bu türden köprülerin tasarım ömürleri genelde 75-100 yıl civarında. Köprünün ömrünün uzatılması için bir program çerçevesinde onarım ve güçlendirme çalışmaları yapılmalı. Kısa sürede çözüm için problemin yaşandığı genleşme derzlerinin, yerinde hızlıca yenilenmesi gerekiyor" diye konuştu.

"KÖPRÜ ÖMRÜNÜ TAMAMLAMAYA YAKINDIR"

İTÜ Ulaştırma Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Murat Ergün de köprünün daha önce fırtına sebebiyle çöktüğünü, ardından ahşap dubalarla yapılıp 1954 yılında asfaltlandığını söyledi.

O dönemde yeni köprü yapılmasının planlandığını ancak maliyeti sebebiyle olmadığını anlatan Ergün, şunları kaydetti: "Kışın sıcaklığın azalması sebebiyle demir malzeme büzülür ve küçülür. Köprüdeki açılma, fırtına yüzünden dubaları bağlayan zincirlerindeki problemden kaynaklanmış olabilir. Unkapanı Köprüsü eski olduğu için ömrünü tamamlamaya yakındır. Köprünün yıkılıp yeniden yapılması ya da yenilenmesi gerekir."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

İstanbul Unkapanı Haberler

500

Yorumlar (10)

Bilir Kişi:

Ekrem başgan yapar yeni bir köprü (kendi şirketine verir bu arada), iett yi yandaşa(özgür karabat) verdiği gibi, övünür durur. yıkın tabi yıkın :)

22
34
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

İnşallah bu yazdıklarından ÖZGÜR KARABAT'IN haberi olur ...

yanıt4
yanıt0
bekir yapici:

IBB´nin meclis cogunlugu akp´de degilmi ve imamoglu IBB meclisi karar almadan torpil yapma ihalesiz veya istedigi veya kendi firmasina verme yetkisimi var yagci ve yalaklik beyninizi kurutmus.

yanıt3
yanıt1
Sanane Adımdan :

tam adamına diyolar yenisi yapılsın diye :DD bakalım yapıcak mı

20
14
yanıtYanıtla
Mazlum Yeşilyaprak:

illa ki birileri ölecek sonramı yenisi yapılacak eskiden vazgeçmeyin nostaji köprüsü olarak trafiğe kapali olta balıkcılarına has bir turistik köprü olarak kalmalı

19
1
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

Tabi tabi. Yıkılsın, ekremciğimde yeni köprü yapmam lazım desin. İETT için 2 milyar ihale yandaşa (özgür karabat) verdiği gibi, kendi inşaat şirketine bunu da verir olur biter. Bir de köprü yaptım diye övünür işte :)

8
9
yanıtYanıtla
bekir yapici:

abd ve avrupada simge kabul edilmis onlarca 100-200 yillik köprüler var sürekli bakim yapildigi icin ilk günki gibi bakimlilar ve nostaljik bir deger tasiyorlar bizde ise her is Allaha emanet ediliyor ölen ölür kalan saglar bizimdir anlayisi yerlesmis ihmal bos vercilik bir sey olmazcilik adeta genlerimize yerlesmis.

6
3
yanıtYanıtla
bahri urut:

yikilmasin tamir edilib yaya geciti olarak kullanilmali bence balik tutanlar icin de oturma alani yapilib millete hizmete acilmali yanina da yeni kopru yapilsin sadece araclar icin eski kopruden de yurume yeri yapilir kocaman kopru neler yapilmaz burda millet icin bark bile yapilir cocuklar icin deniz manzarali

4
0
yanıtYanıtla
Doğuş:

Havalar ısındımı genleşir:)

3
0
yanıtYanıtla
adaletli yorum:

bencede yıkılması lazım yenisinide gerek yok bosuna masafi

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title