Haberler

Karatecilerden 41 Dünya Derecesi

Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor İstanbul'daki 1.Dünya Shotokan Turnuvası'nda Bütün Kategorilerde Başarılı Oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü Karetecileri İstanbul'da ilk kez düzenlenen 1. Dünya Shotokan Karate Turnuvası'nda ferdi kategoride 11, takımlarda 5 dünya birinciliği kazanarak önemli bir başarıya imza attılar. 16 Altın, 14 Gümüş, 11 Bronz olmak üzere 41 madalya kazanan Büyükşehri Kağıtsporlu sporcular kürsüye adeta ambargo koydu.

33 ÜLKEDEN 890 SPORCU

Türkiye Karate Federasyonu'nun WSKF-Dünya Shotokan Karate Federasyonu işbirliği ile ilk kez düzenlediği 1. Dünya Shotokan Turnuvası'na 33 ülkeden 890 sporcu katıldı. Büyükşehir Kağıtspor'un karatedeki yetenekleri yıldızlaştı ve çeşitli kategorilerde tam 29 final müsabakası yaparak karate otoritelerinin dikkatini çektiler. Büyükşehri Kağıtspor Antrenörü Timur Doğan yönetiminde tatamiye çıkan Mavi-beyazlı karateciler başarıdan başarıya koştu. Karşılaşmaları Büyükşehri Kağıtspor yöneticileri Ramazan Kocabıyık ve Ahmet Çelebi de izledi.

ALTYAPI FIRTINA GİBİ

Büyükşehir Kağıtspor Antrenörleri Timur Doğan, Mesut Kolaylı yönetiminde tatamiye çıkan Mavi-beyazlı küçük karateciler rakiplerine üstünlük sağladılar. Ferdi olarak 9 altın madalya kazanan Büyükşehir Kağıtspor Takımlararası mücadelede ise 5 birincilik kazandılar. Altyapıda sistemli ve inançla çalışmanın başarıyı getirdiğini söyleyen Büyükşehir Kağıtspor Antrenörü Timur Doğan, " Karatede gelecekte Milli Takıma yükselecek yeni yetenekleri yetiştiriyoruz " dedi.

BÜYÜKLERDEN ÇİFTE ŞAMPİYONLUK

Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor'un Avrupa Şampiyonluklara imza atan Büyük Erkek ve Bayan Kumite Takımları kategorilerinde şampiyon oldular. Gülderen Çelik, Hüsniye Güler, Bahar Erşeker ve Tuğba Yenen'den oluşan Büyükşehir Kağıtspor Bayan Karate Takımı birinci oldu. Haldun Alagaş ve Bahattin Kandaz'ın teknik yönetiminde Büyük erkeklerde Okay Arpa, Yavuz Karamollaoğlu, Gökhan Gündüz, İsmail Hakkı Şen, Yunus Erşeker ve Taner Mülhim'den oluşan Büyükşehir Kağıtspor Büyük Erkek takımı da ikinci Takım Şampiyonluğu'nu kazandıran isimler oldular.

9 FERDİ ŞAMPİYONLUK

Ferdi kategorilerde ise mavi-beyazlı karateciler 9 birincilik kazandı. 92 üstü doğumlular komitede bayanlarda Gülderen Çelik, erkeklerde ise Okay Arpa, Yavuz Karamollaoğlu, Gökhan Gündüz ve Erman Eltemur kendilerinden bekleneni yaparak altın madalyayı boyunlarına takmayı başardı. Farklı yaş kategorilerdeki müsabakalarda birincilik kürsüsüne çıkan diğer sporcular ise Sümeyye Kalyoncu, Beyza Güney, Eda Eltemur, Merve Tekin oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title