Haberler

Kalem böreği nedir? Sigara böreğinin adı Kalem böreği mi oldu? Kalem böreği ve Sigara böreği arasındaki fark nedir? Sigara Böreği ismi neden değişti?

Güncelleme:

Bugün Survivor 2022 Anlat Bakalım oyunu ödülü Kalem böreği oldu. Kalem böreğini gören izleyiciler, Sigara böreğinin adı Kalem böreği mi oldu? Kalem böreği ve Sigara böreği arasındaki fark nedir, ikisi de aynı anlama mı geliyor? sorularının cevaplarını merak etti. İşte bilgiler...

Sigara böreğinin ismi mi değişti? Kalem böreği nedir? Kalem böreği ismi neden değişti? Sigara böreğinin ismi neden değişti? Detaylar haberimizde...

SİGARA BÖREĞİNİN YENİ İSMİ KALEM BÖREĞİ Mİ OLDU? İSMİ NEDEN DEĞİŞTİ?

Sigara böreğinin ismi kalem böreği olarak değişiyor. Nedeni ise çocukları sigaraya özendirmemek.

Adapazarı Lokantacılar Derneği'nin, sigara içmeye özendirdiği iddiasıyla 'sigara böreği'nin adının 'kalem böreği' olarak değiştirilmesi teklifi, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanlar Kurulu toplantısında kabul edildi.

Adapazarı Lokantacılar Odası Başkanı Erdal Kurtuldu'nun geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği akonu, ESOB Başkanlar Kurulu toplantısında tartışmaya açıldı. Birlik Başkanı Hasan Alişan, Ahilik Haftası öncesinde sigara konusunda böyle önemli bir teklifin Sakarya'dan çıkmasının sevindirici olduğunu kaydederken, internet sitesinde yapılan oylamalarda sigara böreğinin yerine 'kalem böreği', 'parmak böreği' ve 'sarma böreği' ifadesinin kullanılmasının ön plana çıktığını söyledi. Birlik Başkanı Alişan'ın konuşmasının ardından Bdiğer başkanların büyük bölümü böreğin adının değiştirilmesini istedi. Bazıları ise isim değiştirmenin yasakçı zihniyet olduğunu söyledi.

Tartışmanın ardından yapılan oylamada, böreğin adının 'kalem böreği' olması en fazla oyu aldı. SESOB Başkanı Hasan Alişan, "Gençlerimiz için de güzel bir örnek olacak olan kalem ismini biz de üst kurullarımıza ileteceğiz. Sakarya'daki lokantalarda sigara böreği yerine kalem böreği isminin kullanılmasını sağlarken, bunun tüm yurtta kullanılmasını teklif edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title