Haberler

Josef de Souza kırmızı kart iptal edildi mi? Josef de souza kaç maç ceza aldı? Josef de Souza derbide oynayacak mı? Josef de Souza kadroda neden yok?

Güncelleme:

Josef De Souza kırmızı kart iptal edildi mi? sorusu merak edilmeye devam ediyor. Ankaragücü'nü 3-2 skorla deviren Beşiktaş maçının sonunda Cenk Tosun, Salih Uçan ve Hakeme saldıran taraftarı etkisiz hale getiren Josef De Souza'nın, kırmızı kart görmesi kamuoyunda büyük ses getirmişti. Brezilyalı yıldızın ceza alıp, almayacağı ve kaç maç ceza alacağı futbolseverler tarafından en çok merak edilen konular arasında yer almakta. Peki, Josef de souza kaç maç ceza aldı? Josef de Souza derbide yok mu? Josef de Souza kadroda neden yok?

Josef de Souza kırmızı kart iptal edildi mi? Josef de souza kaç maç ceza alacak? Josef de Souza derbide oynayacak mı?

JOSEF DE SOUZA KIRMIZI KART İPTAL EDİLDİ Mİ?

Josef de Souza'nın gördüğü kırmızı kartın iptali gerçekleşemez. Disiplin Talimatı'nın 86. maddesi gereğince Disiplin Kurulu müsabaka esnasında meydana gelen olaylarla ilgili hakem kararını değiştiremez, bozamaz. Sarı ya da kırmızı kartların sonuçlarını ancak şahısta hata olması durumunda ortadan kaldırabilir. Bu durumda PFDK'ya sevkedilen oyuncunun kırmızı kartının kaldırılması mümkün değil. Bu nedenle Başakşehir maçında forma giyemeyecek.

JOSEF DE SOUZA KAÇ MAÇ CEZA ALDI?

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) , Ankaragücü maçında sahaya giren ve takım arkadaşlarına saldıran taraftara müdahalede bulunan Josef De Souza'ya otomatik cezası dışında bir ceza tayinine yer olmadığına karar verdi.

Beşiktaş ise Josef de Souza'nın 1 maçlık cezası için Tahkim Kurulu'na başvuru yapacaklarını açıkladı. Ancak Başakşehir mücadelesinde formasından uzak kalacak.

ANKARAGÜCÜ NE CEZA ALDI?

Ankaragücü, Beşiktaş maçında yaşanan olaylar nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama cezası aldı. Başkent ekibine 300 bin TL de para cezası verildi.

Josef de Souza kırmızı kart iptal edildi mi? Josef de souza kaç maç ceza alacak? Josef de Souza derbide oynayacak mı?

ANKARAGÜCÜ-BEŞİKTAŞ MAÇI İLE İLGİLİ PFDK'NIN AÇIKLAMASI!

MKE ANKARAGÜCÜ Kulübünün, 04.09.2022 tarihinde oynanan MKE ANKARAGÜCÜ-BEŞİKTAŞ A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı 250.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada MKE ANKARAGÜCÜ Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan GÜNEY KALE ARKASI 202, 203, 204, 205, 206, DOĞU TRİBÜN 302, 303, 304, KUZEY KALE ARKASI 402, 403, 404, 405 numaralı bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

Aynı müsabakada MKE ANKARAGÜCÜ Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ve 300.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada MKE ANKARAGÜCÜ Kulübünün, 2022-2023 Sezonu Süper Lig Müsabakaları Statüsüne aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,

9- BEŞİKTAŞ A.Ş. sporcusu JOSEF DE SOUZA DIAS hakkında, 04.09.2022 tarihinde oynanan MKE ANKARAGÜCÜ-BEŞİKTAŞ A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle sevk yapılmış ise de, kırmızı kart görmüş olması nedeniyle FDT'nin 94/4. hükmü bağlamındaki otomatik cezası dışında ayrıca CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA karar verilmiştir.

Josef de Souza kırmızı kart iptal edildi mi? Josef de Souza kaç maç ceza aldı? Josef de Souza derbide oynayacak mı?

Josef de Souza kırmızı kart iptal edildi mi? Josef de souza kaç maç ceza alacak? Josef de Souza derbide oynayacak mı?

BEŞİKTAŞ KART İPTALİ İÇİN BAŞVURACAK!

Beşiktaş tarafı ise Josef de Souza'nın 1 maçlık cezası için Tahkim Kurulu'na başvuru yapacaklarını duyurdu.

İşte Beşiktaş'ın açıklaması

Futbol terörü çirkin yüzünü en açık ve sarsıcı şekilde, MKE Ankaragücü - Beşiktaş maçında göstermiştir. Fakat bugün verilen PFDK kararıyla bu çirkinlik yanlış bir hukuki yorumla gölgelede bırakılmıştır.

Futbolcumuz Josef de Souza, sahaya giren ve üzerinde ne olduğu bilinmeyen bir saldırganın gerçekleştirdiği adli suça konu eylemine karşı hem takım arkadaşlarını, hem de olay yerinde bulunan rakip takım futbolcuları ve müsabaka hakemlerini koruma içgüdüsüyle meşru müdafaa hakkını kullanırken kendisine gösterilen kırmızı kart, başta Camiamız olmak üzere taraflı tarafsız her futbolseverin vicdanını rahatsız etmiştir.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi dahi bu konuyu ele alırken, "Hakem raporu çok önemli ama kararı PFDK verecektir. Kamu vicdanı, mutlaka göz önünde bulundurulacaktır. Çünkü ortada futbolcuya yönelik saldırı var" ifadelerini kullanmıştır. Bu minvalde, müsabaka hakemi Mete Kalkavan tarafından Josef de Souza'ya kırmızı kart gösterilmesi anlaşılabilir bir durum olmaktan oldukça uzak olmakla birlikte hukukun en eski ve temel ilkelerinden olan meşru müdafaa hakkına, hakkaniyete ve Sayın TFF Başkanı'nın da belirttiği üzere kamu vicdanına aykırılık teşkil etmektedir. Dolayısıyla, işbu sevke konu olay kapsamında kendisi hakkında hak mahrumiyeti doğurmayacak bir karar verilmesi gereken futbolcumuz Josef de Souza, PFDK tarafından kendisini ve sahadaki diğer tüm bireyleri savunduğu için adeta cezalandırılmıştır.

PFDK'nın oyuncumuza gösterilen kırmızı kart haklıymışçasına, takip eden maçta oynamama cezasını "otomatik ceza" kapsamında değerlendirmiş olması futbol kamuoyunun vicdanını rahatlatmamıştır.

Haksız ve hakkaniyete aykırı olduğu aşikar olan bu kararın kamu vicdanını rahatsız ettiğini göz önünde bulunduracağına inandığımız için Tahkim Kurulu'na, bu haksız kararın iptali amacıyla duruşmalı olarak başvuracağımızı camiamıza ve tüm futbol kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Josef de Souza Ankaragücü Cenk Tosun Beşiktaş Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title