Haberler

Japonya'da Bulunan Türkiye A Milli Basketbol Takım: Türkiye'nin Arjantin'e Farklı Yenilmesi, Milli Basketbolcu Fatih Solak'ın Ailesini Üzdü

Japonya'da devam eden Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye A Milli Basketbol Takımı'nın çeyrek finalde Arjantin'e 83-58 gibi farklı skorla yenilmesi, bütün Türkiye'yi olduğu gibi milli basketbolcü Fatih Solak'ın ailesini de üzdü.

Japonya'da devam eden Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye A Milli Basketbol Takımı'nın çeyrek finalde Arjantin'e 83-58 gibi farklı skorla yenilmesi, bütün Türkiye'yi olduğu gibi milli basketbolcü Fatih Solak'ın ailesini de üzdü.

Japonya'da bulunan Türkiye A Milli Basketbol Takımı'nın başarılı oyuncularından Fatih Solak'ın ailesi, Kayseri'de bulunan evlerinde, Japonya-Arjantin karşılaşmasını İhlas Haber Ajansı'yla (İHA) birlikte izledi. Evlerinde televizyon başında maçı takip eden aile, Türkiye'nin Arjantin'e farklı mağlup olmasına rağmen yine de başarılı olduğunu söylerken, milli basketbolcü Fatih Solak'ın ağabeyi Faik Solak, "Fatih, Arjantin maçında iyi performans göstermedi. Bütün oyuncular beklenen performansı gösteremedi. İnşallah klasman maçları sonunda 5. olurlar ve olimpiyatlara katılma hakkı kazanırlar. Maçtan önce Fatih'le görüştüm. 'Arjantin'i yeneceğiz, ABD ile final oynayacağız' diyordu. Ama kısmet değilmiş. İnşallah 2010 yılında Türkiye yapılacak şampiyonada ABD ile final oynarlar" dedi. Ağabey Solak, Fatih'in hedefinden de bahsederken, "Fatih, Türkiye'de varacağı yere vardı. Galatasaray'da iyice yetişip, Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de oynamak istiyor. En büyük hedefi bu. Bu hedefine de ulaşacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Fatih Solak'ın annesi Ayşe Solak da, oğlunun küçük yaşta futbola merakı olduğunu fakat daha sonra 13 yaşında basketbolü seçtiğini belirtirken, "Oğlum başarılı olmayı çok istiyor, çok azim ediyordu. Bunun içinde çok çalıştı. Fakat bu kadar başarılı olacağı aklımıza gelmezdi. İnatçı ve kendine güvenen kişiliği ile oğlumun daha da başarılı olacağına inanıyorum" dedi.

Anne Ayşe Solak, babasının Fatih Solak'ın sanatçı olmasını istediğini de vurgulayarak, "Babası, Fatih'i sanata vermek istedi. Sanat okuluna yazdırdı. Matbaacılıkta biraz çalıştıktan sonra kafasındaki işi seçti. Basketbol seçmelerine katıldı. Meysuspor'un altyapısında yetiştikten sonra Ülker takımına geçti. Basında oğlumun çaycılık yaptığı belirtiliyor. Bunun aslı yok. Oğlum hiçbir zaman çaycının yanında çalışmadı" diye konuştu.

Anne Ayşe Solak, oğlunun de yer aldığı milli takımın Arjantin'e yenilmesinin kendini üzdüğünü ifade ederken, gelinen noktanın da büyük başarı olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title