Haberler

Jacinda Ardern kimdir? Jacinda Ardern kaç yaşında, nereli?

Güncelleme:

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern biyografisi derledik. Ardern, 1980 yılında Yeni Zelanda'da doğdu ve Waikato Üniversitesi'nde eğitimini tamamladı. Ülkenin yeni başbakanı olarak 26 Ekim 2017 tarihinde göreve başladı. İşte, Jacinda Ardern hayatı...

Jacinda Ardern, henüz 17 yaşında siyasete adım attı. İlk olarak İşçi Partisi'ne üye oldu ve Tony Blair ile Helen Clark'ın ekibinde çalıştı. Kendisini sosyal demokrat ve ilerici olarak tanımlayan Jacinda Ardern, görevdeyken anne olan ikinci başbakan oldu.

JACİNDA ARDERN KİMDİR?

Tam adı Jacinda Kate Laurell Ardern olan siyasetçi, 26 Temmuz 1980 tarihinde Hamilton, Yeni Zelanda'da dünyaya geldi. Waikato Üniversitesi'nden mezun oldu. Yeni Zelanda İşçi Partisi üyesi olan Ardern, 19 Ekim 2017'de ülkesi Yeni Zelanda'nın yeni başbakanı seçilerek, 26 Ekim 2017'de göreve başladı. Ünlü isim, kapitalizme karşı yaptığı cesur açıklamalarla dikkat çekti.

Jacinda Ardern kimdir? Jacinda Ardern kaç yaşında, nereli?

Ocak 2018'de hamile olduğunu duyuran Jacinda Ardern'in aile kökleri İngiliz asıllıdır. Yeni Zelanda Başbakanı'nın partneri, televizyon sunucusu Clarke Gayford'dur ve çiftin 2018 yılında dğnyaya gelen bir kızı bulunuyor.

2017 yılındaki seçim yarışında Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la kıyaslandı. Seçimleri kazandıktan sonra popülerliği daha da artan Ardern, boş zamanlarında DJ'lik yapıyor.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

İşçi Partisi Yeni Zelanda Helen Clark Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title