Haberler

İzmir: Klasik Müziğe Yaşar Desteği

Bilim, Birlik, Başarı Sloganıyla 2001 Yılında Kurulan Yaşar Üniversitesi, Oda Orkestrasıyla Kentin Kültür-sanat Yaşamına Büyük Katkı Yapacak. İlk Konserini Ulu Önder Atatürk'ün 125'inci Doğumgünü Anısına Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Adnan Saygun Salonu'nda Gerçekleştiren Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası, İzmirli Sanatseverlerden Tam Not Aldı.

Bilim, Birlik, Başarı sloganıyla 2001 yılında kurulan Yaşar Üniversitesi, oda orkestrasıyla kentin kültür-sanat yaşamına büyük katkı yapacak. İlk konserini Ulu Önder Atatürk'ün 125'inci doğumgünü anısına Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Adnan Saygun Salonu'nda gerçekleştiren Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası, İzmirli sanatseverlerden tam not aldı.

Doğumunun 250'nci yılı kutlanan W. A. Mozart'ın ölümsüz eserlerine yer verilen konserde, orkestrayı dünyaca ünlü şef Antonio Pirolli yönetirken; keman, viyola, çello, kontrbas, obua ve kornoda toplam 19 kişiden oluşan tanınmış müzisyenler orkestraya eşlik etti. Kemanda Ersun Kocaoğlu ve viyolada Pınar Dinçer'in solist olarak katıldığı gecede Mozart rüzgarı esti.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Ayan başta olmak üzere; çok sayıda akademisyen ve öğrencinin de izlediği konser, büyük beğeni topladı. Rektör Prof. Dr. Mesut Ayan, “Sanata ve sanatçıya her koşulda desteğini sürdüren üniversitemizin kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Selçuk Yaşar'ın büyük katkılarıyla kurulan Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası, İzmir'in kültür ve sanat yaşamını zenginleştirecek, düzenleyeceği konserlerle özellikle gençleri klasik müzikle buluşturacak. Oda Orkestrası'nın kurulmasıyla Yaşar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin açılması yönünde ilk adımı attık. Önümüzdeki dönemde Güzel Sanatlar Fakültesi de Yaşar Üniversitesi bünyesinde eğitim-öğretime başlayacak” diye konuştu.

(YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title