Haberler

İzmir: Ege'li Tekstilcinin Hedefi Hollanda

- Türkish Fashion Break (Bir Kahve Molası Ticaret) Sloganı ile 2001 Yılından Beri Hazır Giyim ve Konfeksiyon Pazarında Önemli Alıcı Ülkelere "Ticaret Heyeti Organizasyonu" Düzenleyerek Ege Bölgesi'nin Konfeksiyon İhracatını İki Katına Çıkaran Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Bu Kez Hollanda'yı Hedef Olarak Seçti.

- Türkish Fashion Break (Bir Kahve Molası Ticaret) sloganı ile 2001 yılından beri hazır giyim ve konfeksiyon pazarında önemli alıcı ülkelere "Ticaret Heyeti Organizasyonu" düzenleyerek Ege Bölgesi'nin konfeksiyon ihracatını iki katına çıkaran Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, bu kez Hollanda'yı hedef olarak seçti.

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği olarak, 2001 yılında İngiltere'nin başkenti Londra'da başlanan "Turkish Fashion Break" organizasyonlarının İtalya, Almanya, Hollanda, ABD, Danimarka ve Yunanistan'da gerçekleştirildiğini belirten Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreter Vekili Aziz Ercan Çelikli, 2003 yılında Hollanda'ya yönelik gerçekleştirilen organizasyon sayesinde Ege Bölgesi'nin Hollanda'ya konfeksiyon ihracatına ciddi artış sağladığını bu nedenle doğru Pazar olarak gördükleri Hollanda'ya 06 - 07 Kasım 2006 tarihleri arasında "Marka Ticaret Heyeti" organizasyonu gerçekleştirme kararı aldıklarını söyledi. Hollanda'nın Avrupa Birliği (AB) ülkeler arasında yıllık 8.8 milyar Avro'luk hazırgiyim ve konfeksiyon ürünleri tüketimi ile 6. büyük tüketici konumunda olduğunu belirten Çelikli, Hollanda'yı hedef olarak seçmelerinin gerekçesini şöyle özetledi;

"Son yıllarda İspanya, Fransa ve Hollanda'da tüketim hacmi açısından belirgin ölçüde bir artış olmamasına rağmen 2006 yılından itibaren bu ülkelerde hazırgiyim ve konfeksiyon ürünlerine yönelik talebin yeniden ivme kazanacağı tahmin edilmektedir. Hollanda yıllık 4.2 milyar Euro'luk hazırgiyim ve konfeksiyon ürünleri ithalatı ile AB ülkeleri arasında 6. sıradadır. Türkiye yüzde 12'lik pay ile Almanya ve Çin'den sonra 3. büyük tedarikçisi konumundadır"

TURKISH FASHION BREAK YENİ KONSEPT İLE YAPILACAK

Amsterdam'da bugüne kadar düzenlenen "Turkish Fashion Break" organizasyonlarındaki sunum tarzından daha farklı bir konsept ortaya koyacaklarını söyleyen EİB Genel Sekreter Vekili Aziz Ercan Çelikli, "Hollandalı konfeksiyon toptancılarının ve show-roomların yer aldığı WFC Beursplaza'dan kiralanacak sergi salonunda her firmaya 15'er m2'lik standlarda 1 masa, 4 sandalye ve askı ünitelerinde teşhir imkanı sunulacaktır. Bir nevi "butik fuar" tadında olacak organizasyon kapsamında sergi alanında firmalar için ayrılan stand alanlarının dışında, gelen ziyaretçilerin ağırlanacağı ve ikramların yapılacağı ortak bir kafeterya/dinlenme bölümü, organizasyon için görevlendirilecek DJ'ler aracılığıyla sergi alanında müzik yayını yapılacak ve Türkiye'den bir tasarımcının koleksiyonlarını içeren bir defile ile organizasyon renklendirilecektir. Söz konusu organizasyona, kendi markası olan ve uluslararası standartlara uygun dokuma veya örme konfeksiyon ürünleri ile deri konfeksiyon ve ayakkabı imal ve yıllık en az 200 bin dolarlık ihracat yapan firmalar iştirak edebileceklerdir" şeklinde konuştu.

(ŞBİ-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title