Haberler

İstanbul: Saffet Sancaklı, 'Aziz Yıldırım' Adına İhaleye Girdiği Haberlerinden Rahatsız

Eski milli futbolcu ve menajer Saffet Sancaklı, İstanbulspor'un satış ihalesine girmeden önce kimseye taahhüdünün olmadığını, kimseyle de pazarlık yapmadığını belirterek, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım adına ihaleye girdiği şeklindeki haberlerden rahatsızlık duyduğunu kaydetti.

Eski milli futbolcu ve menajer Saffet Sancaklı, İstanbulspor'un satış ihalesine girmeden önce kimseye taahhüdünün olmadığını, kimseyle de pazarlık yapmadığını belirterek, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım adına ihaleye girdiği şeklindeki haberlerden rahatsızlık duyduğunu kaydetti.

Eski milli futbolcu ve menajer Saffet Sancaklı, İstanbulspor'un satış ihalesini 3 milyon 250 bin dolar bedelle ortakları arasında bulunduğu Marmara Spor Faaliyetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin kazanmasının ardından bir basın toplantısı düzenledi. İstanbulspor'un şu anda 6 tane sözleşmeli oyuncusu bulunduğunu ifade eden Sancaklı, "Birkaç tane de kiralık verilmiş oyuncusu var. Başka oyuncumuz yok. İhalenin geç olması nedeniyle iyi oyuncu bulmakta zorluk çekeceğiz. Eğer ihale Nisan veya Mayıs ayında olmuş olsaydı, hedefimiz şampiyonluk olurdu. Ama şu anda bulunduğumuz şartlardan dolayı çok zorlanacağız. Takım, 4 Temmuz'da kampa girecek. O zamana kadar transferler yaparak, en az 15-20 oyuncuyla kampa gireceğiz. Kamp sürecinde de gereken takviyeleri yapacağız" diye konuştu. Teknik direktör konusunda birkaç gün içinde karar vereceklerini söyleyen Sancaklı, birkaç ismin gündemlerinde olduğunu, Pazartesi gününden sonra teknik direktörlerini belirleyeceklerini söyledi.

"SADECE AZİZ YILDIRIM KONUSUNUN GÜNDEME GELMESİNDEN RAHATSIZLIK DUYUYORUM"

İstanbulspor'un ismine yakışan bir ekip kuracaklarını belirten Sancaklı, "İstanbulspor, ağırlıklı olarak genç oyunculardan kurulu, aralarında 3-4 tane tecrübeli oyuncu olan bir takım olacak. Genç yetenekleri bulup, hem İstanbulspor'un ismine yakışan hem bize yakışan bir ekip kurarak lige devam edeceğiz. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'dan PAF'tan A Takım'a yeni çıkan, yeni yeni kadroya giren, gelişiminde pay sahibi olacağımız genç oyuncuları istedim. Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat yurtdışında olduğu için kendisiyle görüşemedim. Yurtdışından döndüğünde onunla da görüşeceğim" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım adına ihaleye girdiği şeklinde haberlerden rahatsız olduğunu vurgulayan Sancaklı, "Aziz Yıldırım'ın her konuda bana desteği olmuştur. Bununla onur ve gurur duyuyorum. Aziz Yıldırım, ihaleye girmeden önceden yaptığım konuşmada 'İhaleye giriyor musun?' diye bana sordu, ben de 'Giriyorum ve alacağım' dedim. Aziz Yıldırım da bana her türlü desteği vereceğini söyledi. Sadece Aziz Yıldırım değil, diğer kulüp başkanları ve yöneticileriyle de görüştüm. Özellikle onlardan oyuncu konusunda yardım istedim. Hepsi destek vereceğini açıkladı. Sadece Aziz Yıldırım konusunun gündeme gelmesi beni rahatsız etti. Eminim o da rahatsız olmuştur" diye konuştu.

Kulüpte başkanlık yapmayı düşünmediğini belirten Sancaklı, "Başkanı önümüzdeki günlerde açıklayacağım. Ben kulüpte sportif danışmanlık yapacağım. Transferleri, ekibi ben kuracağım, teknik direktörü ben belirleyeceğim. Kulübü profesyoneller yönetecek, biz kontrol edeceğiz. Avrupa'da kulüp nasıl yönetiliyorsa öyle bir sistemi kuracağım. Başkanlığı düşünmüyorum" dedi.

İhaleye girerken kimseye taahhütlerinin olmadığını, pazarlık da yapmadıklarını kaydeden Sancaklı, "Taahhüdüm sadece İstanbulsporlular Derneği'ne olmuştur. O da İstanbulspor camiası istediği için, onlara her türlü desteği vereceğimi belirttim. Yönetim kuruluna da eski İstanbulsporlu futbolcu Zorbay Kalkay'ı aldım" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title