Haberler

İstanbul: Fenerbahçe, Ülker İle Sponsorluk Anlaşması İmzaladı

Fenerbahçe Kulübü, Ülker ile 5 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı.

Fenerbahçe Kulübü, Ülker ile 5 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı.

Fenerbahçe ile Ülker arasında yapılan sponsorluk anlaşması, Fenerbahçe Burnu'ndaki Faruk Ilgaz Tesisleri'nde Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım ve Ülker A.Ş adına Holding İcra Kurulu Üyesi Ali Üker'in katıldığı bir tören ile imzalandı. Törende Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanları Şekip Mosturoğlu, Murat Özaydınlı, Tahir Perek, Mahmut Uslu, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Ülker Holding Medya İlişkiler Genel Müdürü Fikret Işık, yönetici Aydın Acun, Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Aydın Örs ve şube direktörü Nedim Karakaş da hazır bulundu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, imza töreninde yaptığı açıklamada, Sarı-lacivertli kulübün amatör branşlara harcadığı bedelin geçen yıl 20 trilyonu bulduğunu, bunun yaklaşık 7 trilyonunu basketbol için harcandığını belirterek, "Geçen sezon Ülker ile bir sponsorluk anlaşmamız bulunuyordu. Ancak bugün bunu kulübümüzün üzerinde bulunan erkek basketboldaki maddi katkıyı karşılayacak boyuta getirdik. Fenerbahçe Ülker adı altında yeni bir dönem başlıyor. Amatör branşlara harcadığımız bedel geçen yıl 20 trilyonu buldu, bunun yaklaşık 7 trilyonunu basketbol için harcadık. Bunun karşılığında bir gelir olmadığını hepimiz biliyoruz. Türkiye'de devletin harcaması gereken paraları liglerde mücadele eden ve futbola yatırması gereken kulüpler yapıyor. Bunu da en başta Fenerbahçe olarak biz yaptık. Bütün amatör branşlarda olimpiyatlarda veya dünya şampiyonasında söz sahibi olan sporcular da Fenerbahçe'nin katkıları var. Bu sponsorluk yasasıyla beraber Türkiye'de amatör branşlar daha ileri gidecek. Ülker Grubunun katkılarıyla Fenerbahçe'nin basketbolda hem 2007 yılındaki 100. yılda hem de ondan sonra Türkiye'de ve Avrupa'da başarılı olacağına inanıyorum" dedi.

Ülker A.Ş. Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Ali Doğan ise, bu sponsorluğun Türk sporuna ve Türk gençliğine çok faydalı olacağını belirterek, "Sponsorlukta yeni bir dönem başlıyor. Bu bir devrim. Bizim bu yaptığımız destek, diğer kurumlara örnek temsil etmeli. Bu sponsorluk Türk sporuna Türk gençliğine çok faydalı olacak. Gençlerimizin ve çocuklarımızın spor ile tanışmaları için gerekli zemini hazırlamak için uğraşıyoruz. Fenerbahçe ile yaptığımız bu sözleşme sporun yaygınlaşması adına da büyük bir önem arz ediyor. Fenerbahçe, artık Avrupa Ligi takımı oldu. Avrupa Ligi, Avrupa'nın en büyük ve prestijli organizasyonudur. Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonu olmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

İmza töreni sonrası Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Ülker A.Ş. adına Holding İcra Kurulu Üyesi Ali Üker, önünde Ülker yazan yeni formalarla basın mensuplarına poz verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title