Haberler

Sokak hayvanları konusunda yeni adım! Pilot uygulama İstanbul'da başladı

Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, İstanbul'daki hayvan barınağı sorununu yerel yönetimlere ormanlık alanlardan yer tahsis ederek çözeceklerini açıkladı. İstanbul'da pilot uygulamanın başlatıldığını dile getiren Kirişci, "Eğer karşılığı olursa ve bundan olumlu netice alabilirsek diğer iller için de benzer bir yol izleyeceğiz" dedi. Öte yandan gelecek günlerde şehirlerde sahipsiz hayvan popülasyonunun artışıyla ilgili bir çalıştay düzenlenecek.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kirişci, İstanbul'daki hayvan barınağı sorununu, yerel yönetimlere yer tahsis ederek çözeceklerini açıkladı.

İSTANBUL VALİLİĞİ İLE ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Hayvan barınakları konusunda yer yoksunluğu bulunduğuna dikkati çeken Kirişci, sahipsiz hayvanlar için İstanbul Valiliği ile bir çalışma başlattıklarını dile getirdi.

"ORMANLIK ALANLARDAN YER VERECEĞİZ"

Açıklamalarında Kirişci, şunları söyledi: "Bu barınakların doğal hayata yakın olması gerekiyor. Biz, ormanlarımızdan yer vermeyi planlıyoruz. Yerel yönetimlere ormanlık alanlardan yer vererek İstanbul'un barınak sorununu gidereceğiz. Bir derneğe ya da gönüllülere veremeyiz ama belediyelere yer verebiliriz.

"İSTANBUL'DA PİLOT UYGULAMA BAŞLATTIK"

İstanbul'un 39 ilçesi için 30'ar dekarlık yerleri, yerel yönetimlerin doğal hayvan barınağı olarak kullanmalarını sağlayacağız. Süreci Valiliğimiz takip ediyor. İstanbul'da pilot uygulama olarak başlattık. Eğer karşılığı olursa ve bundan olumlu netice alabilirsek diğer iller için de benzer bir yol izleyeceğiz."

HAYVAN POPÜLASYONUNUN ARTIŞI KONUSU

Gelecek günlerde şehirlerde sahipsiz hayvan popülasyonunun artışıyla ilgili bir çalıştay düzenleyeceklerini aktaran Kirişci, bu çalıştayda akademisyenlerin, uzmanların görüşleri alınarak bir yol haritası belirleneceğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Bekir Pakdemirli Vahit Kirişci İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (19)

Vahdettin Bayram:

çok geç kalmış bir karar....onca çocuğu köpekler parçaladı sorumlular yargılanmalı.......

133
37
yanıtYanıtla
Songül Cömert:

onca çocuk mu? ne meraklı bir milletiz herşeyi abartmaya

yanıt17
yanıt72
Nur Karaca:

Toplayıp ormana atma işine kanuni bir kılıf geçirdiniz yani, sizi Allaha havale ediyorum

59
93
yanıtYanıtla
Halit:

parklarda yada çimenlerde yürürken hayvan pisliği dolu bu ne yahu hayvanı besleyen pisliğini sokağa atamaz o pisliğin orda olması ile oraya kendi pislemiş farkı yoktur

119
25
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Cogu TV lerde gorup Entel Olmaya Calistigi Icin itleri ile Trubinlere Oynuyor..Zaten, Ulkemizde Kimse OZEL alan , ORTAK ALAN Kavramini Ogrenmemis..Devlet de 100 Senelik Ulkemizde STANDARTLARINI Olusturmamis...

yanıt68
yanıt7
High Priv:

Sen pisliğini izmaritini çöpünü sağa sola atıyorsun sorun yok ama? Denizler senin benim çöpümle dolu, sokaklar çerçöp içinde.

yanıt35
yanıt43
Sinan Sargin:

Peki senin ırkının sokaklara çöp atması denizleri kirletmesi ormanları yakması yaptığı piknigin ardından çöpleri orada bırakması buna ne cevap vereceksin balıklar senin attığın pislik içinde yaşamaya mecbur bırakman?

yanıt2
yanıt0
zırzop:

Hayvanlara sahip çıkacaksınız diye götürüp ormanda başı boş bırakmayın yemlerini verin yuvalarını ve sürekli aşılarını yapın takip edin,bıraktık ormana tamamla olmuyor ormanda gezen insanlara saldırıyorlar, yakın köylerdeki tavukları yiyorlar

115
28
yanıtYanıtla
İstanbul Tiyatrolar Birliği:

Köpekler bir yana her taraf kontrolsüz şekilde kedi ve fare kaynıyor buna ne diyeceksiniz Vahit hoca?

57
54
yanıtYanıtla
Ali Veli:

1. Ya Allah aşkına sayın bakan yetişkinleri geçtim çocuklar parçalanıyor bu başıboş köpekler tarafından. Mahallelerde adeta çeteleşmiş şekilde insanlara saldırıyorlar. Bırakın saldırmayı insanlar neden koca koca köpeklerin arasından geçmek için o korkuyu yaşamak zorunda.

63
48
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title