Haberler

İstanbul'da dolu yağacak mı? İstanbul'da dolu yağışı ne zaman, saat kaçta olacak?

Güncelleme:

AFAD, Meteoroloji, AKOM ve Valilik peş peşe sel ve dolu uyarısında bulundu. İstanbul'da dolu yağacak mı ve İstanbul'da dolu yağışı ne zaman, saat kaçta olacak sorularına yanıt aranıyor. Peki, İstanbul'da dolu yağacak mı? İstanbul'da dolu yağışı ne zaman, saat kaçta olacak?

İstanbul genelinde beklenen sağanak yağış ne zaman etkisini gösterecek merak ediliyor. İstanbul'da dolu yağacak mı ve İstanbul'da dolu yağışı ne zaman, saat kaçta olacak soruları gündeme geliyor. Meteoroloji, AKOM, Valilik ve AFAD'ın İstanbul için peş peşe uyarılarda bulunduğu sağanak yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini göstereceği tahmin ediliyor. İstanbul'da dolu yağacak mı? İstanbul'da dolu yağışı ne zaman, saat kaçta olacak? Detaylar haberimizdedir…

İSTANBUL'DA DOLU YAĞACAK MI?

Meteoroloji, AKOM, Valilik ve AFAD'ın İstanbul için peş peşe uyarılarda bulunduğu sağanak yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini göstereceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Profesörü Orhan Şen, en riskli ilçeleri Şile, Beykoz, Kadıköy, Kartal, Maltepe olarak sıraladı.

İSTANBUL'DA DOLU YAĞIŞI NE ZAMAN?

AFAD tarafından İstanbulluların cep telefonlarına gönderilen kısa mesajlarda, "İstanbul'da perşembe ilk saatlerden itibaren çok kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olun." denildi.

VALİ YERLİKAYA DA PAYLAŞIM YAPTI

Vali Ali Yerlikaya da paylaşımında İstanbul Valiliğinin internet sitesinde yer alan "Marmara'nın doğusunda kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat" şeklindeki duyuruya da link verdi. İstanbul Valiliğinin duyurusunda, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmesine göre, yarın sabah ilk saatlerden itibaren Marmara'nın doğusunda görülecek gök gürültülü sağanak yağışların İstanbul ve Yalova çevresinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Anadolu Yakası, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) ve yer yer şiddetli (75 kg/m2 ve üzeri) olması bekleniyor.

5 İLÇE RİSK DURUMUNDA

Meteoroloji Profesörü Orhan Şen de perşembe gününe dikkat çekerek İstanbul'da riskli ilçeleri sıralayarak söyle konuştu: "Bugünkü durum sabah saat 6 civarında geldi ve yağış bıraktı. Yarınki daha önemli. Yarın Anadolu Yakası'nda çok kuvvetli yağış gözüküyor. Bu yağış su baskınlarına neden olabilir. Bugünkü yağışlardan bir tık daha güçlü. 20 saat var daha o yağmura. Bu yağmur yarın 09:00-10:00 civarında başlar. Şile, Beykoz, Kadıköy, Kartal, Maltepe risk halinde yarın. Şile-Ağva arasında dereler var. O derelerde taşmalar olabilir." dedi.

"MÜMKÜNSE DIŞARIDA OLMAYIN"

Bugünkü yağıştan biraz daha güçlü yağıştan bahsediyoruz. Dikkat etmemiz gerekecek. Bu yağmur yarın sabah saat 9-10 gibi başlar. Ve 14'e kadar şiddetli olur, aralıklı olur. Yarın 9'dan sonra bu bölgede dikkat etmemiz lazım. Mümkünse bu saatlerde dışarıda olmayın. 3-4 saat evinizde, ofisinizde durmanızda fayda var"

BAZI ALT GEÇİTLERİ SU BASTI

Öte yandan İstanbul'da bazı ilçelerde sabah saatlerinde yağış etkili oldu. Esenyurt ve Beylikdüzü'nde aniden bastıran sağanak nedeniyle bazı alt geçitler suyla doldu. Yine bazı sokak ve caddelerde rögarlar taştı. Yağış sürücü ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Esenyurt Yeşilkent Mahallesi'nde yağış nedeniyle oluşan 2 metrelik çukura servis aracı düştü. İçerisinde sürücü ve bir yolcunun olduğu servis aracının sol ön tekeri oluşan çukura girdi. Sokak üzerine gelen belediye ekipleri çalışma başlattı.

??Sevgili İstanbullular,

Perşembe(yarın) sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli,
Anadolu Yakasın'da çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor

Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olalım

????

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya)
Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

İstanbul AKOM AFAD Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title