Haberler

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı! İmamoğlu alınan önlemleri paylaştı

Güncelleme:

İstanbul'da beklenen kar yağışı akşam saatlerinde kentin yüksek kesimlerinde başladı. Bu çerçevede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, megakentte alınan tedbir kararlarını açıkladı. İmamoğlu, daha sonra AKOM'a giderek oradan da vatandaşları bilgilendirdi.

"ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu gece başlayıp 5 gün sürecek yoğun kar yağışı sebebiyle başta Valiliğimiz, İBB Ekipleri, Karayolları, AKOM ve AFAD olmak üzere tüm kamu kurumları iş birliği halinde bir dizi önlemler aldık. Bu kapsamda Perşembe ve Cuma günü eğitim ve kamu kurumlarında resmi tatil ilan edildi." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı! İmamoğlu alınan önlemleri paylaştı

  • İBB; sorumlu olduğu 4.023 km'lik yol ağında 2.000 iş makinesi ve 9.500 personelle görev yapacak. Kar küreme ve tuzlama ekipleri, 465 müdahale noktasında olumsuzluklara karşı müdahale edecek. 220 bin ton tuz ve 64 tank (1.290 ton) solüsyon, yolları açmak için hazır tutuluyor.
  • Toplu ulaşımın aksamaması için her türlü tedbir alındı. Metrobüs kar yağışı boyunca 24 saat, metrolar da gece 02.00'ye kadar çalışacak. İETT normal seferlerini aksatmadan sürdürecek. Toplam 5300 araçla günlük 54 bin sefer yapılması planlandı. Yoğun hatlara ek sefer konulacak.
  • Yoğun kar yağışlarında mobil büfeler ile hastanelerin acil servisleri, iskeleler ve yollarda trafikte bekleyen sürücülere sıcak içecek, çorba ve su servisi yapılacak. Halk Ekmek de 24 saat tam kapasiteyle çalışmaya devam edecek.
  • Evsiz vatandaşlar tesislerimizde misafir edilecek; sağlık, barınma, beslenme ve bakım desteği verilecek. Sokak hayvanlarının beslenmeleri için özel ekipler mama dağıtımı yapacak. ALO 153 Çözüm Merkezi'miz 600 görevli ile 24 saat hizmet verecek.
  • Bu süreçte zorunlu olmadıkça hiçbir vatandaşımızın trafiğe çıkmaması, uyarı ve yasaklara riayet etmesi, zaruri olarak çıkılması durumunda ise araçlarda kar lastiği kullanılması zorunludur.
Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ekrem İmamoğlu Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500

Yorumlar (4)

Ferdi Kaya:

imamın canı bu sefer kebap çekerse istanbul kayiş atar demedi demeyin...

2
0
yanıtYanıtla
badbadhaki:

Bakalım bu sefer hangi gizli işler peşinde olacak.Hangi tatil beldesinde yada hangi restorandan çıkacak.Türkiye olarak merak içindeyiz.Bahis tutanlar bile var...orda çıkacak burda çıkacak diye.

1
1
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Aman hemşerim sakın ola ki tuvalete gidersin, akşam oldu uyuyalım falan dersin, hatta kesinlikle çocuklarına dersleriyle ilgili birşey anlatmaya kalkma vallaaaa bir plan yapıyorlar diye hakkında neler söylerler neler. Sırtına bir kahve kovası bağla, ağzına hortum; UYUMA yani.

1
1
yanıtYanıtla
murat bilir:

Tatil zamanı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title