Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: - ''Önümüzdeki 3 Yılın Sonunda İstanbul'un Her Noktasından Denize Girilecek Hale Gelinecek''

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, önümüzdeki 3 yılın sonunda İstanbul'un her noktasından denize girilecek hale gelineceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, önümüzdeki 3 yılın sonunda İstanbul'un her noktasından denize girilecek hale gelineceğini söyledi.

Topbaş, 67 yeni temizlik aracının hizmete alınması dolayısıyla Feshane Kültür Merkezi'nin bahçesinden düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yaptıkları çalışmalarla yerel yönetimler olarak yaşanabilir bir çevre yaratmak için ciddi mesafeler aldıklarını dile getirdi.

Kentin geçmişte yaşanan su ve hava kirliliği sorununun artık kalmadığına dikkati çeken Topbaş, artık her yağmur yağdığında sel felaketi yaşanmadığını anımsattı.

Topbaş, yapılan dere ıslahı çalışmalarına da işaret ederek, İstanbul'un sahip olduğu 234 kilometre sahil bandının 140 kilometresinin denize girilebilir olduğunu anlattı.

İstanbul'un plajlarının denize girilebilir hale getirildiğini de hatırlatan Topbaş, ''Önümüzdeki 3 yılın sonunda İstanbul'un her noktasından denize girilecek hale gelinecek. Bir damla kirli su denize karışmayacak'' dedi.

Topbaş, İstanbul'un temiz bir şehir olması için çalıştıklarını da anlatarak, 1200 kişilik bir ekiple cadde ve meydanların da içinde bulunduğu bir temizlik yaptıklarını söyledi. Törene katılan AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik de, 3,5 yıl önce iktidara geldiklerinde fiziki bir kirlilikle karşı karşıya bulunduklarını ifade ederek, ''Daha sonra derin kirlilikler olduğunu da gördük. Türkiye'nin birlik ve huzurunu bozmaya çalışan derin kirliliği ortadan kaldırmak hepimizin görevidir'' dedi.

-ÜSKÜDAR'DAKİ PATLAMA-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, törenin ardından gazetecilerin dün Üsküdar'daki bir atış poligonunda meydana gelen patlamaya ilişkin sorularını yanıtladı.

''İstanbul itfaiyesinden poligon için izin alındı mı?'' şeklindeki bir soru üzerine Topbaş, ''Maalesef hiçbir izin yok. Sadece av malzemeleri satmak için müracaatları var. Bu tip ruhsat vermeye emniyet ve ilçe belediye yetkili. Bize de av malzemeleri satmak için müracaat yapmışlar'' dedi.

Yapılan bu tür başvuruları derinlemesine incelediklerini ifade eden Topbaş, ''Burası yasal niteliklere uygun olmadığı için ve ruhsat alamayacağını bildiği için böyle bir müracaatı yapmamışlar'' diye konuştu.

Topbaş, ''Belediyeden ve valilikten alınması gereken yapı tesis izni var bu tür müesseselerle ilgili. Yerel belediyede de yok, sizde de yok. Böyle bir yapı gözükmüyor'' şeklindeki bir gazetecinin sözleri üzerine de, ''Bunlar işletme veya oradaki fonksiyonları kullanma adına bir müracaat edecek ki ruhsat alsın. Ruhsata müracaat olmayan yerde yapılmış veya kaçak yapılmış işletmeyi tespit etmeniz mümkün değil. Ancak buradaki çalışmalar maalesef tamamen ruhsatsız, kaçak ve gizli yapılan bir çalışma anlamına gelmektedir'' dedi.

-TÖREN-

Bu arada, 67 yeni temizlik aracı, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Topbaş ve öteki konukların kurdeleyi kesmesiyle hizmete alındı.

Kadir Topbaş, bir yol süpürme aracını kullanarak, ilk denemesini yaptı.

Kullandığı temizlik aracının satın alındığı Esman firması yetkilisine, bu aracı kullanarak reklam yaptığını söyleyen Topbaş, reklam değeri olarak da bir araç hediye etmelerini istedi.

Bunun üzerine firma yetkilisi Mehmet Şen, belediyeye 155 bin YTL değerinde bir araç hediye ettiklerini söyledi.

Törende ayrıca, yeni alınan araçlar arasında bulunan bariyer yıkayan araçlar da basına gösterildi.

Törene, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Baş ve bazı ilçe belediye başkanları da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title