Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: - ''Biz Koşuyoruz, Koşan İnsan Arkaya Bakmaz, Arkaya Baktığı Zaman Düşer''

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Biz koşuyoruz, koşan insan arkaya bakmaz, arkaya baktığı zaman düşer'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Biz koşuyoruz, koşan insan arkaya bakmaz, arkaya baktığı zaman düşer'' dedi.

Topbaş, İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi'nin temizlenmesine ilişkin projelerin açıklandığı tekne gezisi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Topbaş, bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, ''İstanbul'da iktidar oldular ama iktidarı İstanbul'dan kaybedecekler'' şeklinde açıklama yaptığını ifade etmesi üzerine, tüm siyasi partilerin hedefleri bulunduğunu, kararı ise halkın vereceğini ifade ederek, halkın gerek 3 Kasım, gerekse 28 Mart seçimlerinde AK Parti iktidarını istediğini söyledi.

Topbaş, halkın kendisi gibi düşünen ve hizmet sevdalısı kadroları işbaşına getirdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Anlamadığım şey şu. Siyasi partiler iktidar olma heyecanı ile adım atabilirler. Bu gayet normaldir. Gelişmiş ülkelerde iktidar partileri bu çalışmaları yaparken muhalefet partileri de kendisine düşen doğrulara sahip çıkar, yanlış olan yerde uyarı yapar. Ama bizde maalesef her şeye olumsuz tavır koymak gibi bir hüner edinilmiş. Bu geçmiş yüzyılın siyaseti. Dünya ve Türkiye bunu terk etti.''

-''HER NOKTADA VARIZ, HİZMET VERİYORUZ''-

CHP İstanbul İl Başkanlığının kendisi ile ilgili ''Olmuyor Başkan Yönetemiyorsunuz'' isimli bir kitap hazırladığını belirten Topbaş, şöyle devam etti:

''Herkesin bundan haberi var. Yani çok çalışıyoruz da olmuyor mu? Daha mı az çalışalım, daha mı reyting yolunda koşan, şov yapan başkan olalım? Hizmet etmeyelim mi? Her noktada varız, hizmet veriyoruz. İstanbul çok farklı bir boyuta geldi. Tüm sahillerdeki olumsuzlukları kaldırdık, halkımıza açtık. Büyük organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. Çok büyük mesafeler aldık. İstanbullu denizlerden istifade edecek hale geldi. Bunlar mı olmuyor? Her yağmurda sel alan bir kenti o kaostan kurtardık. Her karda kilitlenen bir şehri, kar yağışında felç olmaktan kurtardık. Şehri lalelerle donattık. Olmuyor mu?''

''Biz koşuyoruz. Koşan insan arkaya bakmaz, arkaya baktığı zaman düşer'' diyen Topbaş, ayaklarına hiç taş takılmasını istemediklerini söyledi.

Doğru uyarıları önemsediklerini ifade eden Topbaş, ''Ama kalkıp da çok çalışmamızı çekemeyenler 'Olmuyor Başkan' deyince sen çalışma anlamında alıyorum bunu. Daha çok çalışacağız, 24 saat 365 gün çalışacağız'' diye konuştu.

Eski tarz siyasetin bırakılması gerektiğini ifade eden Topbaş, vatandaşın bu tarz siyaseti artık istemediğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title