Haberler

İngiltere Türkiye'yi kırmızı listeden çıkardı mı son dakika? Türkiye kırmızı listeden çıktı mı? İngiltere'ye seyahat kısıtlaması var mı?

Güncelleme:

İngiltere Türkiye'yi kırmızı listeden çıkardı mı son dakika? Türkiye kırmızı listeden çıktı mı? soruları gündemin merak edilen konuları arasında yer alıyor. Pandemi öncesinde ülkemize en fazla turist gönderen ülkeler listesinde üçüncü sırada yer alan İngiltere'nin son kararları nedir? İngiltere'ye seyahat kısıtlaması var mı? İngiltere kapıları açtı mı?

İNGİLTERE TÜRKİYE'Yİ KIRMIZI LİSTEDEN ÇIKARDI MI SON DAKİKA?

İngiltere uluslararası seyahatler için yeşil, sarı ve kırmızı listelerini güncelledi. Türkiye İngiltere'nin kırmızı listesinde kalmaya devam etti.

İngiltere'nin talep ettiği bazı Covid-19 verilerinin paylaşılmaya başlanmış olması, Türkiye'nin bu listeden çıkabileceği yönündeki umutları artırmıştı.

Mevcut kurallara göre Türkiye'den İngiltere'ye yalnızca İngiliz vatandaşları ve oturma izni olanlar gidebiliyor ve 11 gecelik otel karantinası için 2 bin 285 sterlin ücret ödemesi gerekiyor.

Türkiye'den İngiltere'ye gelip otel karantinasından muaf olmanın tek yolu, sarı veya yeşil listedeki bir ülkede 10 gece geçirmek.

LİSTELERDEKİ ŞARTLAR VE ÜLKELER

Sarı liste; Yetişkin ve çocuklar için gelmeden önce negatif test sonucu isteniyor ve 10 günlük izolasyon şartı bulunuyor. Haberler.com okumaya devam edin. Sizlere en doğru bilgileri tarafsız şekilde iletiyoruz.

Bahamalar, Bahreyn, Kanada, Kıbrıs, Fransa, Yunanistan, Hindistan, İtalya, Jamaika, Japonya, Mauritius, Hollanda, Portekiz, Katar, İspanya, Saint Lucia, İsveç, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika Birleşik Devletleri

Kırmızı liste; Ülkelerinden gelenlerin ellerinde negatif sonuçlu testleri ile gelmeleri ve geldikten sonra 10 gün boyunca €2,285 maliyetli karantina otelinde kalma zorunluluğu bulunuyor.

Arjantin, Brezilya, Küba, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Mısır, Gürcistan, Endonezya, Kenya, Réunion, Maldivler, Meksika, Mayotte, Nepal, Pakistan, Panama, Peru, Filipinler, Seyşeller, Güney Afrika, Tunus, Türkiye Haberler.com haberini okuyorsunuz. Haber kaldığı yerden devam ediyor.

Yeşil liste: Negatif test sonucu ile gelmeleri istenen vatandaşlardan, belli aralıklarla PCR testi isteniyor. Ancak test sonucu pozitif çıkmadığı sürece herhangi bir karantina ya da izolasyon zorunluluğu bulunmuyor.

Anguilla, Antigua ve Barbuda, Avustraya, Avusturya, Barbados, Bermuda, Bulgaristan, Cayman Adaları, Hırvatistan, Dominika, Cebelitarık, Almanya, Grenada, Hong Kong, İzlanda, İzlanda, İsrail, Letonya, Madeira, Malta, Monserrat, Yeni Zelanda, Norveç, Romanya, Singapur, Slovakya, Slovenya, Turks ve Caicos Adaları.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Koronavirüs Türkiye Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title