Haberler

İngiltere, Terör Örgütü Pkk'yı ''Yasa Dışı'' İlan Etti

İngiltere, ''PKK, Kongra-Gel ve KADEK''i ''yasa dışı'' ilan etti.

İngiltere, ''PKK, Kongra-Gel ve KADEK''i ''yasa dışı'' ilan etti.

Birleşik Krallık Parlamentosu'nun PKK'yı ve örgütün kullandığı diğer isimler olan KADEK ve Kongra-Gel'i yasaklayan kararı, 14 Ağustos 2006 tarihinde yürürlüğe girdi.

Kongra-Gel ve KADEK'i yasaklamak için bir süredir çalışma yürüten Birleşik Krallık Parlamentosu'nun, kendilerine Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adını veren örgütü yasaklayan kararının da 25 Temmuz 2006 tarihinde yürürlüğe girdiği öğrenildi.

İngiltere'deki yasaklamanın, ''örgütlerin mal varlığının dondurulabildiği Avrupa Birliği (AB) listesinin'' ötesine geçtiği belirtildi.

Birleşik Krallık Parlamentosunun ''yasaklama'' kararıyla, terör örgütü PKK, yasa dışı ilan edildi ve faaliyette bulunması yasa dışı sayıldı.

Buna göre, terör örgütü PKK'ya mensup olmak veya desteği teşvik etmek, kişi için cezai bir suç oluşturacak. PKK'ya destekte bulunmak amacıyla toplantı düzenlemek veya örgüte mensup bulunan bir kişi tarafından düzenlenen toplantıda konuşma yapmak da cezai suç kapsamına girdi.

Kişinin, terör örgütü PKK'nın üyesi ve taraftarı olduğuna dair makul bir şüphe uyandıran giysi ve materyalleri aleni bir şekilde giymesi ve taşıması da suç kabul edildi.

İngiltere'de bu yıl yürürlüğe giren Terörizm Kanunu'na göre, terörizm faaliyetlerine katılmak, bu faaliyetleri hazırlamayı övmek (övgünün ve kutlamanın her türünü içerecek şekilde) de suç sayılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title