Haberler

İmralı'da Balık Avı Yine Yasak

Tarım Ve Köyişleri Bakanlığı, Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığıyla İlgili Yeni Sirkülerini Yayınladı. Buna Göre İmralı Adası Etrafında Belirtilen Koordinatları Birleştiren Alan İçerisinde Su Ürünleri Avcılığındaki Yasak İki Yıllığına Yine Uzatıldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, yayınladığı “Denizlerde ve İçsularda Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2006-2008 Av Dönemine Ait 37/1 Numaralı Sirküler”iyle İmralı etrafında balık avcılığına getirilen yasağı iki yıllığına uzattı.

Tarım bakanlığının sirküleri, 1 Eylül 2006 ve 31 Ağustos 2008 tarihleri arasında avlanma döneminde geçerli olacak.

Marmara denizi ile İstanbul boğazında, Kelağra (Galere) burnu ile Dalyan (Kilyos başı) burnu arasında çekilen hattın güneyinde kalan kısımda ve Çanakkale boğazında her türlü trol ile su ürünleri avcılığı yasaklandı. Marmara dışında getirilen trol yasağı listesinin ayrıntılı olarak tanımlandığı sirkülerde, dip trolüne de kısmi yasaklar getirildi.

Marmara Denizi hariç bütün karasularda İstanbul ve Çanakkale boğazlarında algarnayla karides yakalanması yasaklandı. Deniz salyangozu ve deniz patlıcanı avı için de kimi yasaklar getirildi. Karadeniz’de; İstanbul Boğazı girişindeki Rumeli Karaburun ile Anadolu Karaburun arasında kalan karasularda Deniz salyangozu avcılığı yasaklandı. Bu yer dışında kalan karasularda dalma, sepet ve her türlü tuzak yöntemleriyle deniz salyangozu yakalanabilecek.

İMRALI’DA AV YİNE YASAK

Bu arada İmralı Adası etrafında belirtilen koordinatları birleştiren alan içerisinde su ürünleri avcılığı yine yasaklandı. Avlanabilecek ahtapotun en az 1 kg, kurbağanın 30 gram ağırlığında, kılıç balığının 130 santimetre, yayının ise 90 santimetre boyunda olması gerekiyor.

AVLANMANIN TAMAMEN YASAKLANDIĞI İÇSULAR

Sirkülerle avlanmanın tamamen yasaklandığı içsular da şöyle belirlendi:

“ADANA Seyhan nehri HES ile Yeni Regülatör köprüsü arası.

ADIYAMAN Çat barajı. Azaplı,Gölbaşı, İnekli gölleri.

Dot, Mülk göletleri. Kırkgöz, Değirmen, Recep çayları.

AFYON Eber gölü.

AKSARAY Kültepe barajı. Ihlara çayı.

ANKARA Kurtboğazı, Çamlıdere, Eğrekkaya, Çubuk I-II, Bayındır (Kayaş), Kesikköprü, Akyar barajları. Mogan gölü.

ANTALYA Oymapınar, Manavgat barajları. Kepez I HES yükleme göleti ile bu göleti Kepez II HES yükleme göletine bağlayan ana kanal. Manavgat ırmağı ve kolları. Köprü, Aksu, Alara çayları.

ARTVİN Muratlı barajı. Arcivan Arsiyan, Balıklık, Bilbilan Karagöl, Karagöl, Meşeli, Pınarlı gölleri.Arhavi, Barhal, Başköy, Bıçakcılar, Dokumacılar, Düzenli, Efeler, Hatila, İçkale, Kemani, Mansurat, Meşeköy, Orçi, Pepart, Tekkale, Uğur, Yüncüler dereleri ve kolları.

AYDIN Koçarlı İlçesi, Bıyıklı Kasabası sınırları içerisindeki, Büyük Menderes Nehri ile bağlantılı Kiremitli Gedik’ten (Bölüntü), Sülüklü Azmak, Söğütlü dahil olmak üzere Yarıntı Başı’na kadar olan bölüm.

BALIKESİR Çamköy barajı. Susurluk çayı.

BAYBURT Çoruh Nehri ile kolları olan Beşpınar, Çatıksu, Demirışık, Kılıçkaya, Kopsuyu, Kopuz, Ozansu, Pulur, Yazyurdu, Yıldırım, Yoncalı Dereleri. Çoruh çayı

BİLECİK Günyurdu barajı. Karasu çayı.

BİNGÖL Çilli, Korlu (Roste), Birim gölleri.

BİTLİS Sor Çayı.

BOLU Akpınar, Aksu, Aktaş, Aktaşgobi, Boyalıdere, Büyük Sarma, Çamlık, Çampınar, Soğuksu, Çanaklı, Çayırbıçkı, Değirmen, Derceören, Doğandere, Eyriova, Gökbulatan, Kirazlı, Göynük, Harmankaya, Hızardere, Kabaklı, Karadibek, Karlıdere, Kırkpınar, Kızılpınar, Kilsuyu, Kirazlıyayla, Köroğlu, Kuğu, Mahya, Samandere, Serinoba, Serkedere, Soğuksu, Şimşir, Tatlı, Tekke, Tezdere, Yaylaçay dereleri

BURDUR Kızılsu, Onaç II, Kozağacı barajları.

BURSA Doğancı barajı. Uludağ Millî Parkı içerisinde bulunan göl, gölet ve tüm akarsular

ÇANAKKALE Tayfur barajı.

ÇORUM Yenihayat, Çorum barajları

DENİZLİ Adıgüzel, Gökpınar barajları. Akçay, Gökçay, Gökpınar dereleri.

DİYARBAKIR Dicle nehri.

EDİRNE Kadıköy barajı.

ELAZIĞ Cip barajı.

ERZİNCAN Çataksu, Deresoran, Dirasor, Gökkaya, Hakbilir, Hırdıç, Ilgara, Otlukbeli çayları. Konarlı ve Yaylım dereleri.

ERZURUM Palandöken barajı. Tortum, Aygır ve Şah gölleri. Çoruh nehri.

ESKİŞEHİR Musaözü barajı.

GAZİANTEP Kayacık barajı.

GİRESUN Aygır, Bağırsak, Karagöl, Sağrak gölleri. Aksu, Baltama, Çömlekci, Derin, Gelevera, Uzundere, Yücedere dereleri.

GÜMÜŞHANE Koruluk barajı.

HAKKARİ Beyazan, Gehdibi, Kavgababa, Sirte, Tal Dereleri Zap Suyu.

HATAY Deliçay ve Özerli dereleri

ISPARTA Gölcük ve Kovada gölleri. Köprüçay ırmağı. Kovada gölü kanalı.

İSTANBUL Gökçe, Büyükçekmece, Elmalı II, Darlık, Ömerli, Alibeyköy, Sazlıdere barajları. Ayvaz Bendi, Büyük Bend, Kirazlı Bend Topuzlu Bent, Valide Sultan Bendi, Sultan II. Mahmut Benti, Odaiçi deresi.

İZMİR Alaçatı, Balçova, Güzelhisar, Ürkmez, Tahtalı, Güzelhisar, Kavakdere barajları.

MERSİN Berdan Barajı. Kurtsuyu, Lemas, Dragon (Su Gözü Köyü –Akdeniz arası 65 km lik kesimde). Sultansuyu çayları.

K. MARAŞ Suçatı, Ayvalı barajları. Söğütlü,Hurman, Tekir, Körsüllü çayları.Kömür suyu.

KARAMAN Aşağı Çağlar ve Zeyve dereleri

KASTAMONU Çatak barajları. Aydos, Bedestendere, Çilekli, Soğukçam, Hışhış, Hızardere, Ilgaz, Kapısuyu, Kazancıpınarı, Kızılkese, Irmak, Devrez dereleri.

KAYSERİ Şeker fabrikası gölü. Selkapanı, Efkere, Tekir, Paşalı, Darılı, Şeyhli göletleri. Pınarbaşı ilçesi Örenşehir köyünde bulunan Zamantı ırmağının Uzunyayla alabalık çiftliği ile Şerefiye köyü arasındaki kısmında.

KIRŞEHİR Ekizağıl, Dukadirli, Çağırkan, Gökeşme, Savcılı göletleri. Kızılırmak nehri.

KIRIKKALE Kapulukaya barajı. Delice ırmağı.

KIRKLARELİ Armağan, Kırklareli barajları. Değirmendere, Dolapdere, Pabuçdere, Kazandere, Velikadere, İnece, Poyralı, Solucak, Şeytandere,Teke dereleri.

KİLİS Seve barajı.

KOCAELİ Yuvacık barajı.

KONYA May, Altınapa, Sille barajları. Akşehir gölü. Karagöl (krater), İzvit çayı

MERSİN Berdan Barajı. Kurtsuyu, Lemas, Dragon (Su Gözü Köyü –Akdeniz arası 65 km lik kesimde), Sultansuyu çayları.

MUĞLA Mumcular barajı. Bencik gölü

MUŞ Arpayazı, Varto-Merkez, Köprücük, Bulanık, Çobandağ, Doğdap, Haçlı (Kazan) gölleri. Korkut göleti.

NEVŞEHİR Ayhanlar barajı.

NİĞDE Altunhisar, Gebere barajları. Emirler göleti. Ecemiş Akarsuyu.

ORDU Kozeren,Gölköy,Ortadere,Porsuk,Tam,Tekmezar,Tifi,İki Tekkiraz dereleri.

RİZE Yedigöller, Cimilbaşköy gölleri. Çağlayan, Çataldere, Fındıklı, Kolaskuri, Pazar dereleri ve kolları, Pishala, Tuncaderesi ve kolları, Uzundere, Sümer Deresi, Seslidere, Büyükdere, Kaplıçor, Kominos, Polakçor, Gündoğun, Değirmendere, Plasekli, Şendere, Ofren, Senoz, Tapanca, Topkaya, Sedemer, Könük, Arılı Dere, Işıklı Deresi ve kolları, Fırtına Deresi ve Kolları, Tar Deresi, Kavron Deresi, Durak Deresi, Çat Deresi, Verçenik Deresi, Elevit Deresi, Palavit Deresi, Kara Dere, Cimil Deresi, Anzer Deresi, Gürgen Deresi, Islahiye Deresi, Avusor Deresi, Yukarışimşirli Deresi, Hemşin Deresi ve kolları. Potamya çayı.

SAMSUN Çakmak, Vezirköprü barajları. Akgöl, Simenit gölleri.

SAKARYA Acarlar, Sapanca, Poyrazlar, Taşkısığı (Çaltıcak) gölleri. Melen, Mudurnu çayları. Maden deresi. Sakarya nehrinin, Söğütlü ilçesi Mağara köyü ile denize döküldüğü yer arasında kalan kısmı.

SİNOP Akgöl, Sarıkum Gölleri. Baba çayı.

SİVAS Gazibey, Karacalar, 4 Eylül barajları. Gökpınar gölü. Koyulhisar ilçesi, Tekke deresi menbağından itibaren 6 km.lik kısımda. Gürün ilçesi, Akdere köyü, Hurman çayının menbağından itibaren 10 km.lik kısımda. Suşehri ilçesi, Geminderesi menbağından itibaren 10 km.lik kısımda.

TOKAT Ataköy barajı. Bebek deresi.

TRABZON Balıklıgöl, Karagöl, Binömer gölü. Ayeser, Baltacı, Çamlıdüz, Demirciler, Galyan, Halli, Mulağa, Okene, Paparza dereleri. Apasar (Anadere), Arpalı, Fol, Kirazlık, Kustul, Miki, Solaklı Yanbolu, Zarha dereleri ve kolları.

UŞAK Küçükler barajı.

YALOVA Nacaklı deresi.

YOZGAT Uzunlu barajı. Aşağıtekke, Deveçukuru, Cehennem, Göndelen, Kanakboğazı dereleri

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title