Haberler

İbrahim Maalouf: "Türk İnsanıyla Çalmaktan Çok Mutlu Oluyorum"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İbrahim Maalouf konserlerinden görüntüler İbrahim Maalouf'un açıklamaları - Lübnan asıllı trompet sanatçısı İbrahim Maalouf, 23 Nisan'da Volkswagen Arena'da İstanbullu müzikseverlerle buluşacak Trompet sanatçısı Maalouf: "Türkiye'de bugüne dek insanlarla daha samimi olduğumuz küçük mekanları kullanmış, bu kadar büyük bir alanda konser vermemiştik. Bu kez partimiz çok büyük olacak, umarım izleyiciler de mutlu ayrılırlar bu konserimizden. Biz de eğlenceye hazırız, ve Volkswagen Arena'da muhteşem bir konser vereceğiz" Lübnan asıllı trompet sanatçısı İbrahim Maalouf, "İstanbul'da Beyrut şarkısını çalarken önümdeki 10-15 insan parçayı dinlerken ağlamaya başlamıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İbrahim Maalouf konserlerinden görüntüler

İbrahim Maalouf'un açıklamaları - Lübnan asıllı trompet sanatçısı İbrahim Maalouf, 23 Nisan'da Volkswagen Arena'da İstanbullu müzikseverlerle buluşacak

Trompet sanatçısı Maalouf:

" Türkiye'de bugüne dek insanlarla daha samimi olduğumuz küçük mekanları kullanmış, bu kadar büyük bir alanda konser vermemiştik. Bu kez partimiz çok büyük olacak, umarım izleyiciler de mutlu ayrılırlar bu konserimizden. Biz de eğlenceye hazırız, ve Volkswagen Arena'da muhteşem bir konser vereceğiz"

Lübnan asıllı trompet sanatçısı İbrahim Maalouf, " İstanbul'da Beyrut şarkısını çalarken önümdeki 10-15 insan parçayı dinlerken ağlamaya başlamıştı. Dünyada böyle bir reaksiyonu alabileceğiniz tek yer İstanbul'dur." dedi.

Lübnan asıllı ünlü caz trompetçisi İbrahim Maalouf, İstanbul konseri öncesi TRT World ekranlarında yayımlanan "Showcase" kültür sanat programına yaptığı açıklamada, Türkiye'de şimdiye kadar İstanbul'da, Ankara'da, Bodrum'da, ve İzmir'de konserler verdiğini belirterek, "Her defasında hissettiğimiz duygunun da aynı olduğuna şahit olduk. Bu insanlar nasıl eğlenilir, bir konser nasıl coşturulur biliyor, konseri verenlere ilham oluyorlar. Ama aynı zamanda şamatayı kesip gözlerini kapayıp sessizce dinlemeleri gereken zamanı da biliyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Maalouf, İstanbul'daki son konserinde Beyrut parçasını çalarken, izleyenlerin birdenbire verdiği tepkinin kendisini çok etkilediğini ifade ederek, şunları söyledi:

"İstanbul'da Beyrut şarkısını çalarken önümdeki 10-15 insan parçayı dinlerken ağlamaya başlamıştı. Dünyada böyle bir reaksiyonu alabileceğiniz tek yer İstanbul'dur. Ben Lübnan'da bile çalarken konserden kaçmaya çalışan insanların varlığına şahit oldum. Orada insanlar benim anlattığım Beyrut hikayesini dinlemek istemiyor, kaçıyorlardı. Avrupa'da çaldığımda ise, evet, insanların müziğimden ve iletmek istediğim mesajdan etkilendiğini, bunu anladığını hissedebiliyordum ama Türkiye'de çaldığımda ilk defa insanların müziğimi ve anlamını anlamaktan çok öteye gittiğine şahid oldum. İnsanlar benimle anlattığım hikayeyi yaşıyorlardı. Bu yüzden Türk insanıyla çalmaktan çok mutlu oluyorum."

Konserlerinde görsel kullandığını vurgulayan Maalouf, insanların müzik dinlerken görüntü izlemeye çok alışkın olduğunu, bu yüzden sesi ve görseli güzel bir şekilde birleştirmeyi önemsediğini kaydetti.

Maalouf, büyük mekanlarda konser verdiği için kendini şanslı hissettiğini dile getirerek, şunları aktardı:

"Tabii ki insan böyle bir konfora hiçbir zaman alışmamalı, ama büyük alanlarda büyük bir izleyici kitlesine konser vermekten çok hoşnutuz. Bu konserimiz, Türkiye'de büyük bir mekanda, Volkswagen Arena'da verdiğimiz ilk konserimiz olacak. Türkiye'de bugüne dek insanlarla daha samimi olduğumuz küçük mekanları kullanmış, bu kadar büyük bir alanda konser vermemiştik. Bu kez partimiz çok büyük olacak, umarım izleyiciler de mutlu ayrılırlar bu konserimizden. Biz de eğlenceye hazırız ve muhteşem bir konser vereceğiz."

Müzisyen bir ailede büyüyen Maalouf'un, babasından miras kalan ve Arap makamlarındaki çeyrek tonları ustalıkla çalabildiği dört supaplı trompetiyle caz severlere hafızalara kazınacak bir müzik ziyafeti vadettiği konser, 23 Nisan Cumartesi günü saat 19.00'da Volkswagen Arena'da gerçekleşecek.

Kaynak: AA / Güncel

Volkswagen İstanbul Türkiye Beyrut Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title