Haberler

İbo Show konuğu Faik Öztürk kimdir? Faik Öztürk kaç yaşında nereli?

Güncelleme:

İbo Show'a katılan Faik Öztürk vatandaşların merak konusu oldu. Peki, Faik Öztürk kimdir? Faik Öztürk kaç yaşında nereli? İşte, Faik Öztürk hakkında merak edilenler ve cevapları…

Gösterdiği performans ve dikkat çekici yorumları ile İbo Show'a damga vuran Faik Öztürk sosyal medyada da gündem oldu. Peki, İbo Show konuğu Faik Öztürk kimdir? Faik Öztürk kaç yaşında nereli?

FAİK ÖZTÜRK KİMDİR?

Doğum tarihi: 13 Nisan 1962

(59 yaşında),

Ağın

Astsubay çocuğu olması dolayısıyla farklı illerde ikamet eden Faik Öztürk,, 13 Nisan 1962 tarihinde Elazığ'ın Ağın ilçesinde dünyaya geldi. Çankaya Lisesi'nde okuyan Öztürk, liseyi yarım bıraktıktan sonra Ankara'daki İstanbul yolunda bir fabrikada temizlik işine girdi. Bir buçuk sene sonra muhasebeye geçiş yaptı. 1982'de oradan ayrılırken, fabrikanın genel müdür yardımcısıydı.

Balıkesirli bir asker arkadaşının "Bana hurda tren rayı bulabilir misin?" sorusu üzerine 1 milyon lira borç bulan Öztürk, rayları, TIR'ların başında Balıkesir'deki haddehaneye kadar bizzat kendisi taşıdı. 6 ay sonra 185 milyon parası oldu. Sonra devlete olan borcunu ödedi. Bundan sonraki kazancı, 285 milyon lirayı buldu. Faik Öztürk, "Gönül Türküleri" adlı bir albüm çıkardı. Elde ettiği gelirleri şehit ailelerine bağışladı. Diğer albümün gelirini ise kekemelere bağışlamıştır. Ankara'da bazı işletmelerin sahibi olan Öztürk, yurt dışına ihraç işler yapmaktadır. Bazı firmaların Türkiye temsilcisi olarak askeriyeye malzeme teminleri de yapan Öztürk, Ankara Ticaret Odası'nda 3 dönemdir meclis üyeliği yapmıştır. Faik Öztürk, 1999 yılından bu yana şarkıcı Safiye Soyman ile beraberdir.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Faik Öztürk Haberler

title