Haberler

Hem Şehit Eşi Hem de Gazi Olan Kadın Anlattıklarıyla Duygusal Anlar Yaşattı

Hem şehit eşi hem de gazi olan kadın anlattıklarıyla duygusal anlar yaşattı 15 Temmuz şehitliğinde duygu dolu anlarİSTANBUL - 15 Temmuz hain darbe girişiminde eşi şehit düşen ve kendisi de gazi olan Vahide Şefkatlioğlu, Edirnekapı'da bulunan 15 Temmuz Şehitliği'ne gelerek anma törenine katıldı.

Hem şehit eşi hem de gazi olan kadın anlattıklarıyla duygusal anlar yaşattı

15 Temmuz şehitliğinde duygu dolu anlar

İSTANBUL - 15 Temmuz hain darbe girişiminde eşi şehit düşen ve kendisi de gazi olan Vahide Şefkatlioğlu, Edirnekapı'da bulunan 15 Temmuz Şehitliği'ne gelerek anma törenine katıldı. Şehit eşinin mezarı başında gözyaşlarına boğulan Şefkatlioğlu, anlattıklarıyla duygusal anlar yaşattı. Şefkatlioğlu, "Bayrağımız için çıktık. Biz ne evlatlarımızı düşündük ne canımızı düşündük. Vatanımız için çıktık. Her zaman kanımızın son damlasına kadar vatanımızın arkasındayız" dedi.

15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma Günü dolayısıyla Edirnekapı 15 Temmuz Şehitliği'nde anma programı düzenlendi. Programa devlet erkanın yanı sıra şehit yakınları ve gaziler katıldı. 15 Temmuz hain darbe girişiminde eşi şehit düşen ve kendisi de gazi olan Vahide Şefkatlioğlu da anma törenine katılanlar arasındaydı. Şehit eşinin mezarı başında gözyaşlarına boğulan Şefkatlioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamaya giderken Esenler'de darbeci askerlerle karşılaştıklarını ve eşiyle birlikte tankın altında kaldıklarını anlattı. Eşi şehit olurken kendisi de bir bacağını kaybederek gazi olan Şefkatlioğlu adaletin yerini bulmasını istediğini söyledi.

Anlattıklarıyla duygusal anlar yaşatan Şefkatlioğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Çok büyük acı hissediyorum. Gördüğünüz gibi herkes hala serbest kalıyor. Dün 40 tane askeri serbest bıraktılar. Esenler'de şehit oldu, tank geçti üzerinden. Ezerek parçalayarak geçti bizi. Ben bir bacağımı kaybettim. Diğer bacağımda 3 tane platin var şuanda. Hayatımızı mahvettiler. Biz adalet istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın arkasında durduk o da bizim arkamızda dursun istiyoruz. Vatanımızı savunduk elhamdülillah pişmanlığımız yok ama acımız da çok büyük. 3 tane çocuğum babasız kaldı ve 250 tane şehit var şuanda ve bu 250 şehidin kanı yerde kalmamalı. Adalet yerini bulmalı. Kimse serbest kalmamalı. Bu ülkede gerçekten eğer FETÖ'yü temizlemek istiyorsak 3-5 tane er askerle değil, baştakileri bulup temizlemek lazım yoksa biz her zaman bu 15 Temmuz'u yaşarız. Yaşamamak için işimizi doğru yapmamız lazım. Bayrağımız için çıktık biz ne evlatlarımızı düşündük ne canımızı düşündük. Vatanımız için çıktık. Her zaman kanımızın son damlasına kadar vatanımızın arkasındayız. Başkanımız da artık bu konuya el atsın istiyoruz. Eşimi kaybettim. Kendim de gazi oldum."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Haberler

title