Haberler

Hangi İllerde Okullar Tatil ! Kar Yağışı Nedeniyle Okullar Tatil

Güncelleme:

Yoğun kar yağışı nedeniyle başta İstanbul olmak üzere birçok ilde eğitime ara verildi.

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ülkenin birçok ilinde eğitime ara verildiği açıklandı.

İşte o iller ve okulların tatil süreleri:

İSTANBUL

İstanbul Valiliği, bu geceden itibaren etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle yarın anaokulları ile ilk, orta ve liselerde 1 gün tatil ilan etti.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Meteoroloji yetkililerince, İstanbul'da bu geceden itibaren başlayacak kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar aralıklarla hafif, öğleden sonra ise etkisini artırarak yer yer yoğun olacağının tahmin edildiği vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Bilhassa, öğleden sonra etkisini artırması beklenen kar yağışının ve buna bağlı olarak mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklık, kuvvetli poyraz fırtınası ve akşam saatlerinden itibaren görülecek buzlanma ve don olayının ara cadde ve sokaklar başta olmak üzere araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler ile İstanbul'un özel durumu göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 6 Ocak Salı günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır."

KOCAELİ

Kocaeli Valiliği, kentte Sabah saatlerinden itibaren başlayacak kar yağışının ilerleyen saatlerde yoğun ve etkisini artırarak devam edeceğinin tahmin edildiğini, bu sebeple okulların bugün tatil edildiğini bildirdi.

ORDU

Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.

İl Mili Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bölgede devam edem kar yağışı sonucu Gölköy, Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinin tamamında, Kabadüz ilçesinin Yokuşdibi ve Derinçay, İkizce ilçesinin Özpınar, Devecik, Yoğunoluk, Kaynartaş, Şenbolluk mahallelerinde, Çaybaşı ilçesinin merkez hariç tüm mahalleleri ile Akkuş ilçesinde Akkuş Yatılı Bölge Ortaokulu hariç merkez ve tüm mahallelerde eğitime 6 Ocak Salı günü ara verildiği belirtildi.

BİNGÖL

Bingöl'de, kar yağışı nedeniyle kent merkezindeki ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiği bildirildi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kentte yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ile bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okulların 06 Ocak Salı tatil edildiği belirtildi. Öte yandan, Bingöl'de dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı kent merkezi ile yüksek kesimlerde etkili oldu.

TUNCELİ

Tunceli merkez ve ilçelerde, bugün sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edilirken, 350 köy yolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Tunceli ve bağlı ilçelerde bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Kar yağışı nedeniyle Nazimiye, Pülümür ve Hozat İlçeleri'nde okullar yarından itibaren 2 gün, Ovacık ve Mazgirt'te 1 gün, il merkezi ve Çemişgezek İlçesi'nde de taşımalı eğitim yapılan okullar 1 gün valilik kararı ile tatil edildi.

Ayrıca Tunceli merkez ve ilçelere bağlı 350 köy yolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

BİTLİS

Bitlis'teki olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime iki gün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, il merkezi ile bağlı köylerde okulların salı ve çarşamba günleri tatil edildiği belirtildi.

Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla eğitime ara verildiği kaydedilen açıklamada, ilçelerde okulların tatil edilmesi kararının kaymakamlıklar tarafından alınacağı ifade edildi.

KARS

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla ilçe merkezi ve tüm köylerdeki okulların bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildiği bildirildi. Kaymakam Muhammed Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçe merkezi ile köylerde eğitime bugün öğleden sonra ve yarın ara verildiğini söyledi.

UŞAK

Uşak Valiliği; soğuk hava ve beklenen kar yağışı nedeniyle kent genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların yarın (salı) tatil edildiğini duyurdu. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelinde idari izinli olduğu açıklandı.

KÜTAHYA

Kütahya il merkezinde, yoğun kar yağışı nedeniyle tüm ilk ve orta öğretim okullarından eğitime 1 gün ara verildi. Kütahya Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle 05 Ocak 2015 tarihinde il merkezindeki tüm ilk ve orta öğretim okullarında eğitime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, Kütahya ilinde görev yapan tüm engelli çalışanların da izinli sayılacağı kaydedildi.

KASTAMONU

Şenpazar ilçesinde kar yağışı nedeniyle köylerdeki ilkokul ve ortaokullarda eğitime iki gün ara verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dün geceden beri devam eden etkili kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı köylerdeki ilkokul ve ortaokullarda eğitime 06-07 Ocak 2015 tarihlerinde ara verildi.

MALATYA

Arapgir ve Arguvan ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Malatya Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Arapgir ve Arguvan ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 06 Ocak Salı ara verilmesi kararlaştırıldı. Arapgir'de yatılı bölge okullarının tatil edilmediği öğrenildi.

DENİZLİ

Denizli'de akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle ilk, orta ve lise dengi okullar 1 gün tatili edildi.

Denizli'de akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı okulları tatil ettirdi. Yoğun kar yağışından dolayı Sarayköy ilçesi dışında merkez ve tüm ilçelerde okulların tatil edildiği duyuruldu.

BALIKESİR

Balıkesir genelinde kar yağışı nedeniyle bugün eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışının ve olumsuz hava şartlarının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "İlimiz merkez ve tüm ilçelerinde okul öncesi, temel eğitim, orta öğretim kurumları ile yaygın, özel öğretim ve özel eğitim kurumları salı günü tatil edilmiştir" ifadesi kullanıldı.

KONYA

Konya'da kar yağışı nedeniyle dört ilçe dışındaki tüm ilçeler ve il merkezinde okullar bugün tatil edildi.

Konya Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Kar yağışı dolayısıyla Ereğli, Karapınar, Emirgazi ve Halkapınar dışındaki ilçeler ve il merkezinde okullar 1 gün tatil edildi. Tatil olan yerlerde hamileler ve engelliler 1 gün süre ile idari izinli sayılacaklardır."

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

İstanbul Arapgir Tunceli Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title