Haberler

Halı sahalar açıldı mı? Yüzme havuzları açık mı? Hangi saatler arasında havuza gidilir? 1 Mart Normalleşme Takvimi nedir?

Güncelleme:

Mart ayı: Normalleşme Takvimi nedir? Yüzme havuzları açık mı? Hangi saatler arasında havuza gidilir? Mart ayında hangi yasaklar kalktı? Sokağa çıkma yasağı kalktı mı? Kafe ve restoranlar açılıyor mu? 65 yaş ve 20 yaş altı yasaklar kalktı mı? Halı sahalar açık mı? Normalleşme Takviminin tüm detayları haberimizdedir. Halı sahalar açıldı mı?

Mart ayı: Normalleşme Takvimi nedir? Yüzme havuzları açık mı? Hangi saatler arasında havuza gidilir? Mart ayında hangi yasaklar kalktı? Sokağa çıkma yasağı kalktı mı? Kafe ve restoranlar açılıyor mu? 65 yaş ve 20 yaş altı yasaklar kalktı mı? AVM'lere 20 yaş altı girebiliyor mu? Normalleşme Takviminin tüm detayları haberimizdedir. Halı sahalar açıldı mı? İşte detaylar haberimizde..

HALI SAHALAR AÇILDI MI?

Erdoğan ayrıca farklı mekanlarla ilgili olarak da şunları kaydetti: "Halı saha ve havuz düşük riskli illerde gibi yerler sabah 9 ile akşam 19 arasında faaliyetini sürdüreceklerdir."

YÜZME HAVUZLARI AÇIK MI?

Erdoğan ayrıca farklı mekanlarla ilgili olarak da şunları kaydetti: "Halı saha ve havuz düşük riskli illerde gibi yerler sabah 9 ile akşam 19 arasında faaliyetini sürdüreceklerdir."

Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafın merakla beklediği mekanlarla ilgili kararı açıkladı. Erdoğan, "Restoran, kafe, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında sabah 7 ile akşam 19 arasında faaliyetlerini yüzde 50 sınırlama ile sürdürecektir." ifadesinde bulundu.

KAFE VE RESTORANLAR AÇILACAK MI?

Restoran, lokanta ve kafetarya gibi yerler çok yüksek iller dışında sabah 7 akşam 19 saatleri arasında %50 kapasite ile sürdüreceklerdir.

HANGİ İLLERDE KAFE VE RESTORANLAR AÇLIDI?

İşte risk haritasına göre kafe, restoran, lokanta gibi işletmelerin açıldığı 64 il: Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır, Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLAYACAK MI?

Okullar bölüm bölüm açılıyor;

Okulların bölüm bölüm açılacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunlara yer verdi: "Akşam 21.00, sabah 05.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması sürecek. Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar, 8. ve 12. sınıflar eğitim-öğretime açılacaktır. Düşük ve orta riskli şehirlerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde de eğitim-öğretime başlanacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde sadece liselerde yüz yüze sınavlarda yapılacak."

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKTI MI?

Hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek.

Akşam 21 ile sabah 5 arasındaki sokağa çıkma sürecek.

#EVDEKAL
COVID-19'un yayılmasını önlemek için:
Ellerinizi sık sık temizleyin. Sabun, su veya alkol bazlı dezenfektan kullanın.
Öksüren veya hapşıran kişilerle aranızda güvenli mesafeyi koruyun.
Fiziksel mesafeyi koruyamadığınız durumlarda maske takın.
Gözlerinize, burnunuza veya ağzınıza dokunmayın.
Öksürürken veya hapşırırken burnunuzu ve ağzınızı dirseğinizin iç kısmıyla veya bir mendille kapatın.
Kendinizi iyi hissetmiyorsanız evde kalın.
Ateş, öksürük ve solunum güçlüğü şikayetleriniz varsa tıbbi yardım alın.
Başvuracağınız sağlık hizmetleri sağlayıcısını önceden aramak, doğru sağlık tesisine en hızlı şekilde yönlendirilmenize olanak tanır. Bu yaklaşım, hem sizi korur hem de virüslerin ve diğer enfeksiyonların yayılmasını önler.
Maskeler
Maskeler, virüsün maskeyi takan kişiden diğer kişilere yayılmasını önlemeye yardımcı olabilir. Tek başına maske, COVID-19'a karşı koruma sağlamaz; bu önlem, fiziksel mesafe ve el hijyeni önlemleriyle birlikte kullanılmalıdır. Yerel sağlık kurumunuzun önerilerine uyun. Tek başına maske, COVID-19'a karşı koruma sağlamaz; bu önlem, fiziksel mesafe ve el hijyeni önlemleriyle birlikte kullanılmalıdır. Yerel sağlık kurumunuzun önerilerine uyun.
#EVDEKAL
Kaynak: Haberler.com / Gündem

Recep Tayyip Erdoğan Sokağa Çıkma Yasağı Gündem Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title