Haberler

Haftasonu noterler açık mı? Cumartesi noterler açık mı? Nöbetçi noter uygulaması devam ediyor mu? Noterlerde öğle arası ne kadar?

Güncelleme:

Koronavirüs kapsamında kademeli normalleşmeyle birlikte hafta sonu açık olacak kurumlar merak edilmekte. Daha önce nöbetçi noter uygulaması ile bazı noterler hafta sonu hizmet vermekteydi. Peki cumartesi noterler açık mı? Nöbetçi noter uygulaması devam ediyor mu? Noterler hafta sonu açık mı?

Daha önce yapılan düzenlemeyle birlikte nöbetçi noter uygulamasına geçilmiş ve bazı noterler hafta sonu hizmet vermekteydi. Koronavirüsün ülkemizdeki etkileriyle birlikte Adalet Bakanlığı, kamu kuruluşlarının çalışma saatlerinde düzenlemeye gitmişti. Peki Cumartesi, Pazar noterler açık mı? Nöbetçi noter uygulaması devam ediyor mu? Öğle arası saatleri nedir? İşte noter çalışma saatleri 2021…

HAFTA SONU NOTERLER AÇIK MI?

Adalet Bakanlığı'nın koronavirüsün etkilerinin görüldüğü ilk zamanda tedbirler kapsamında aldığı kararda noterlerin çalışma saatlerinde düzenlemeye gitmiş ve nöbetçi noter uygulamasının geçici olarak ertelendiğini belirtmişti. Yasakların kalkmasının ardından nöbetçi uygulaması aktifleşmiştir.

2021 NOTER ÇALIŞMA SAATLERİ

Noterler hafta içi her gün mesaiye 09:00'da başlar ve öğle tatili olan 12:00'a veya 12:30'a kadar (Noterlerde iş yoğunluğuna göre öğle arası 12:00-13:00 arası veya 12:30-13:30 arasında değişiklik gösterebilir) çalışmaya devam eder.

Öğleden sonra bir saatlik aradan sonra 13:00'da veya 13:30'da tekrar mesaiye başlayan noterler akşam kapanış saati olan 17:00'a kadar çalışmaya devam ederler.

Hafta içi: 10:00- 17:00

Hafta sonu: Cumartesi ve Pazar günleri devlet kurumu olmasından dolayı hizmet vermemektedir. Ancak Nöbetçi noter uygulamasıyla saat 10:00-16:00 arasında açık olan noterlere ulaşabilirsiniz.

NOTERLERDE ÖĞLE ARASI NE KADAR?

Hafta içi hergün saat 17:00'a kadar açık olan noterlerde öğle arası 1 saat olarak belirlenmiştir. İş yoğunluğuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilen saatler nedeniyle öğle arası tatilleri 12:00-13:00 arası ya da 12:30-13:30 arasında olabilir.

NOT: Çalışma saatleri Koronavirüs vaka artışı ve vaka düşüşü ile illere göre farklılık gösterebiliyor. Lütfen ilinizdeki İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarını takip ediniz.

CUMARTESİ ARAÇ SATIŞI OLUR MU?

Normalde hafta içi mesai saatlerinde yapabileceğiniz noter satış işlemler, bu yıl başlayan uygulama sayesinden artık cumartesi ve pazar günleri de yapılabiliyordu. Ancak koronavirüs nedeniyle noterlerin hafta sonu çalışmasına ara verilmişti. 1 Temmuz'dan itibaren yasakların kalkmasının ardından hafta sonları araç satışlarının yapılabilmesi için Nöbetçi Noter sisteminin yakın zamanda açılması bekleniyor.

NOTERLER BAYRAMLARDA VE RESMİ TATİLLERDE AÇIK MI?

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi dini bayramlarda ve 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 15 Temmuz, 29 Ekim, 30 Ağustos gibi resmi bayramlarda da çalışmamaktadır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Noter Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title