Haberler

Ferrari pilotu Leclerc kimdir? Charles Leclerc kaç yaşında?

Güncelleme:

Ferrari'nin Formula 1 pilotu Charles Leclerc dikkat çeken isimler arasında yerini alıyor. Ferrari pilotu Leclerc kimdir? Charles Leclerc kaç yaşında? sorularının yanıtı merak ediliyor. Finlandiyalı Kimi Raikkonen'nin yerine getirilen Charles Leclerc nereli? Genç F1 pilotu Charles Leclerc kariyeri ve başarıları neler?

Ferrari pilotu Leclerc kimdir? Charles Leclerc kaç yaşında? sorularına yanıt aranıyor. 16 Ekim 1997 doğumlu Monakolu Formula 1 pilotu Charles Leclerc, 21 yaşında Ferrari pilotu olmayı başardı. Ferrari'den önce Haas F1 takımı ve Scuderia Ferrari için geliştirme sürücüsü olarak çalışan Leclerc, ilk kez 2018 yılında Alfa Romeo Sauber için Formula 1'de yarıştı. Sauber için yarıştığı 2018 yılında çok başarılı bir performans sergileyen genç pilot, 2019 yılından itibaren Sebastian Vettel ile beraber Ferrari için yarışmakta.

CHARLES LECLERC KİMDİR?

Bilinen adıyla Charles Leclerc; tam adıyla Charles Marc Hervé Perceval Leclerc, 16 Ekim 1997 Monako doğumlu bir yarış pilotudur. Üç Leclerc kardeşin ortanca olanıdır. Kardeşlerinden Arthur Leclerc de genç bir yarış pilotudur.

Kariyer Haberler.com okumaya devam edin. Sizlere en doğru bilgileri tarafsız şekilde iletiyoruz.

Leclerc 2005 yılında karting yarışları ile kariyerine başladı. 2005, 2006 ve 2008 yıllarında Fransa PACA şampiyonasını kazandı.2017 F2 şampiyonasında 1.olarak 2018 sezonunda Sauber-Ferrari takımında yer aldı. Takvimde yer alan 21 yarışa katılan Leclerc 10 yarışta ilk 10'da yer aldı, 5 yarışta finişi göremedi. Sezonu 39 puanla 13. sırada tamamladı. Haberler.com kısaca bilgiler sizlerle. Aşağıdan haberimizi okumaya devam edebilirsiniz.

2019 yılı için Ferrari ile anlaştı. 21 yarış sonucunda sezonu 264 puanla 4. olarak Sebastian Vettel'in bir sıra önünde tamamladı. Ayrıca 4 kez dünya şampiyonu Alman pilottan daha fazla yarış kazanarak (Leclerc 2, Vettel 1 yarış kazandı.) Formula 1'in ilerleyen yıllarında söz sahibi olacağının sinyallerini verdi.

  • 2009 yılında En Genç Fransız Şampiyon olarak Cadet adlı karting yarışını kazandı.
  • 2010 yılında Monako Karting Kupası KF3 adlı organizasyonu kazanan en genç pilot
  • 2011 yılında CIK-FIA (Dünya Karting Şampiyonası) KF3'te şampiyon olan en genç pilot, CIK-FIA akademi şampiyonu ve ERDF Masters Kart adlı Go-kart turnuvasının şampiyonu
  • 2012 yılında 18 yaş altı CIK-FIA dünya şampiyonu, CIK-FIA KF2 Avrupa şampiyonu ve WSK KF2'nin en genç şampiyonu
  • 2014 yılında Formula Renault ALPS turnuvasında şampiyonun yardımcısı ve en iyi çaylak
  • 2015 yılında FIA Formula 3 Şampiyonası'nda 4. ve en iyi çaylak
  • 2016 yılında GP3 Serisi ART Grand Prix'sinde şampiyon
  • 2017 yılında FIA Formula 2'de şampiyon oldu.
Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Ferrari Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title