Haberler

Gümrükçüoğlu: ''Sağlık Hizmetlerinde Aksama Söz Konusu Değildir''

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sağlık hizmetlerinde hiçbir aksama veya kısıtlama olmadığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sağlık hizmetlerinde hiçbir aksama veya kısıtlama olmadığını söyledi.

Gümrükçüoğlu, bugün bir gazetede ''Ölümüne Tasarruf'' manşetiyle yer alan haberle ilgili Sağlık Bakanlığında basın toplantısı düzenledi.

Söz konusu haberin, ''Sağlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Maliye bakanlıklarının bilgisine başvurulmadan yapılmış gibi göründüğünü'' ifade eden Gümrükçüoğlu, Sağlık Bakanlığının, haberde yer aldığı gibi bir tasarruf genelgesi yayınlamadığını dile getirdi.

Sağlık hizmetlerinde hiçbir aksamanın veya kısıtlamanın söz konusu olmadığını belirten Gümrükçüoğlu, bir takım gereksiz harcamaları gözden geçirmek ve suiistimalleri önlemek amacıyla çalışma yapıldığını söyledi.

Haberin, 2006 Bütçe Uygulama Talimatı'ndan hareketle yapılmış olabileceğini belirten Gümrükçüoğlu, bu talimatnamede, kolesterol düşürücü ilaçlara başlama sınırı konulduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Ama yanlış yorumlara neden olduğu için bu sınırı düzeltme yoluna gittik. Sağlık Bakanlığının önerileri, Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarının olumlu yaklaşımıyla bugünkü Resmi Gazete'de ilaç kesilmesine neden olabilecek yanlış anlamaları ortadan kaldıracak bir düzenleme yayınlandı.''

Bir gazetecinin ''Sağlık Bakanlığına, IMF'nin tasarruf yapılmasını istediği yönünde hükümetten bir uyarı geldi mi? sorusu üzerine Gümrükçüoğlu, ''İnsan sağlığı ve canından tasarruf edilmesini, ne hükümet, ne IMF istemiştir. Hedeflenen, sürdürebilir sağlık hizmetinin tahakkuk edeni ile ödenebilir olanın birbirine yaklaştırılmasıdır'' dedi.

Gümrükçüoğlu, bir başka soru üzerine de Türkiye'nin bu yıl sağlık harcamalarının, ilaç harcamaları dışında, 7,5 milyar YTL olarak öngörüldüğünü kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title