Haberler

Gourmand Awards'da Türkiye'ye İki Ödül

Kısaca Gourmand Awards adı verilen, gastronomi sahasında dünyanın en önemli ödülleri olarak kabul edilen 17. Uluslararası Gurme Kitapları Ödüllerinde Türkiye iki birincilik aldı.

Fransa'nın başkenti Paris'in eski ve ünlü gösteri salonlarından Les Folies Bergere'de yapılan ödül töreninde "Rakı Ansiklopedisi" adlı eseriyle Erdir Zat

"şarap dışında alkollü içecekler" dalında birincilik ödülünün sahibi oldu.

Sabancı ailesinden Demir Sabancı'nın eşi ve 1991 Türkiye güzeli Aslıhan Koruyan Sabancı ise "Glutensiz Gurme Lezzetleri" adlı eseriyle "sağlık" kategorisinde birinciliğe layık görüldü.

Şili'den Çin'e Avustralya'dan İsveç'e dünyanın dört bir yanından yemek kitabı yazarlarının katıldığı geceyi düzenleyen Gourmand Awards'ın kurucusu ve başkanı Edouard Cointreau, ödül öncesi yaptığı konuşmada bu yıl eserlerin birbirinden değerli olduğunu, bu yüzden seçim yapmakta zorlandıklarını söyledi.

Ödül töreninde birincilik aldığını öğrendikten sonra yaptığı konuşmada ödülü kazanmasının kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu dile getiren Sabancı,

"Küçüklüğümden beri yemek yapmayı seviyorum. Bu, benim ilk kitabım. Kitabin yayımlanmasından emeği geçen başta ailem, editörüm ve fotoğrafçıma teşekkür ederim' dedi.

Yarışmada "şarap dışında alkollü içecekler" dalında birincilik ödülü alan Zat ise Rakı Ansiklopedisi adlı 600 sayfalık eserinin yayımlanma aşamasına kadar çok büyük emek harcadığını söyledi.

Her yıl dünyanın farklı bir kentinde düzenlenen ödül törenleri iki yıldır Paris'te organize ediliyor. Yarışmada bu yıl 72 dalda ödül dağıtıldı. - PARİS

Kaynak: AA / Dünya

türkiye Fransa Paris Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title