Haberler

Giresun: Nihat Özdemir, Fenerbahçe Başkanlığına Aday Olmayacak

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, 24-25 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Genel Kurul'da başkanlığına aday olmayı düşünmediğini söyledi.

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, 24-25 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Genel Kurul'da başkanlığına aday olmayı düşünmediğini söyledi.

Özdemir, Giresun'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dün yapılması gereken Olağanüstü Genel Kurul'un gerekli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 24-25 Haziran tarihlerine ertelendiğini kaydetti. Kendisinin, Fenerbahçe Yönetim Kurulu ve camianın önde gelen bazı isimleriyle birlikte Aziz Yıldırım'ın görevine geri dönmesi için büyük çaba harcadıklarını ve Yıldırım'a her türlü desteği verdiklerini kaydeden Özdemir, "Şu ana kadar başkanımız sayın Aziz Yıldırım, kesin kararını açıklamış değil. Fenerbahçe'nin 100. yılında başkanımızın görevine devam etmesini istiyoruz, bekliyoruz. Bu yöndeki taleplerimizi kendisine iletiyoruz. Tahmin ediyorum, önümüzdeki günlerde bu yöndeki kesin kararını açıklayacaktır" dedi.

24-25 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul'da kulüp başkanlığına aday olmayı düşünmediğini belirten Özdemir, "Benim kulüp başkanlığı gibi bir felsefem veya düşüncem kesinlikle yok. Fenerbahçe başkanlığını düşünmüyorum. Ben sayın Yıldırım'la birlikte göreve geldim. O bırakırsa, ben de görevi bırakırım. Bunu daha önce de belirtmiştim. Kesinlikle başkanlık konusunda herhangi bir düşüncem yok" diye konuştu.

Trabzonsporlu Fatih Tekke'nin transferiyle ilgili gelişmeleri değerlendiren Özdemir, bu futbolcuyu kadrolarına katmak için girişimlerde bulunduklarını ancak bugüne kadar olumlu bir sonuç alamadıklarını ve transferinin gerçekleşmesi için Bordo-mavili kulübün satma kararını beklediklerini söyledi. Fatih Tekke'nin halen Trabzonspor'un sözleşmeli oyuncusu olduğunu kaydeden Özdemir, "Bu nedenle bu transferin gerçekleşmesi için öncelikle Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak ve yönetim kurulunun Fatih Tekke'yi satma kararını bekliyoruz. Ancak Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak, Fatih Tekke'nin satışının söz konusu olmadığını bize bildirdi. Eğer Trabzonspor'dan Fatih Tekke'nin satışına onay çıkarsa, transferin gerçekleşmesi için harekete geçeriz. Tahmin ediyorum ki Trabzonspor'la anlaşırsak, Fatih Tekke'yle de anlaşma yollarını arar ve buluruz" şeklinde konuştu.

Özdemir, şu anda Barcelona'nın futbolcusu olan Rüştü Rençber'in gelecek sezonda da Fenerbahçe'nin kadrosunda olmasını arzu ettiklerini ve bu yönde girişimlerde bulunacaklarını vurguladı. Basında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımında futbol yaşantısını sürdüren Tolga Seyhan'ın Fenerbahçe ile anlaştığı yönünde çıkan haberlerin ise kesinlikle doğru olmadığını belirten Özdemir, Tolga Seyhan'la hiç ilgilenmediklerini ve bu futbolcunun transferinin gündemlerinde olmadığını ifade etti.

Teknik direktör konusunda da belirledikleri isimlerle görüşmelerin sürdürüldüğünü kaydeden Özdemir, bu isimlerden biriyle anlaşılmasının an meselesi olduğunu söyledi.

Özdemir, hedeflerinin 100. kuruluş yılında gerek Türkiye'de gerekse Avrupa'da büyük başarılara imza atmak olduğunu, bu yönde de bir takım oluşturmayı arzu ettiklerine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Yerli ve yabancı oyuncu transferlerimizi teknik direktör isminin belirlenmesinin ardından gerçekleştirmeye başlayacağız. Bugüne kadar Gençlerbirliği'nden Uğur Boral ve Beşiktaş'tan Tümer Metin'i renklerimize kattık. Ancak transferle ilgili belirdiğimiz yerli ve yabancı futbolcularla görüşmelerimiz sürüyor. Fenerbahçe'nin oyuncu transferine ihtiyacı yok denebilir. Geniş bir kadromuz var. Ama önümüzdeki sezon 100. yılımız olması bakımından ve başarıları yakalamamız açısından kadromuzu güçlendirmemiz gerekiyor. 100. yılımızda Şampiyonlar Ligi'nde iki ön eleme maçı oynayacağız. Bunları geçerek Şampiyonlar Ligi'ne kalırsak elimizden geldiğince başarılı sonuçlar almak istiyoruz. Türkiye'de de, Türkiye Kupası ile lig şampiyonluğunu elde etmek amacındayız."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title