Haberler

"Gelişen ve Değişen Kocaeli’nin Mimarı Kadınlarımız Olacaktır"

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli'nin Girişimci İş Kadınlarıyla Bir Araya Geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kent genelinde farklı alanlarda yaptıkları başarılı çalışmalarla ön plana çıkan girişimci iş kadınlarıyla bir araya geldi. Toplantıya eşi Behiye Hanım ile beraber katılan Başkan Karaosmanoğlu, ''Girişimci iş kadınlarının oluşturduğu bu tablo bana tüm yorgunluğumu unutturdu. Gelişen ve değişen, modern Kocaeli'nin mimarı kadınlarımız olacaktır'' dedi.

GİRİŞİMCİ İŞ KADINLARI PLATFORMU

KASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Serap Demirer, Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Okşin Beçet ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Av. Emel Ceylan Balcıoğlu'nun öncülüğünde sık sık bir araya gelen girişimci bayanlar, hem dostluklarını tazeliyor, hem de gündeme ait konularda görüş alışverişinde bulunuyor. Kentin, Türkiye'nin ve dünyanın gündemini yakından takip eden Kocaelili girişimci iş kadınları, Antikkapı Restaurant'ta düzenledikleri yemekli toplantıda Başkan Karaosmanoğlu ile eşi Behiye Hanım'ı ağırladı. Girişimci bayanlar son toplantılarında Başkan Karaosmanoğlu'yla yaptıkları çalışmaları ve hayata geçirmek istedikleri projeleri paylaştı.

İŞ KADINLARI GÜÇ BİRLİĞİ YAPACAK

Yemeğin ardından toplantıya katılan bayanlar tek tek kendilerini ve faaliyet alanlarını tanıttı. Kocaeli'nin her köşesinden ve hemen her meslek grubundan girişimci iş kadınlarını bir araya getiren toplantıda, kadınların iş dünyasına katılımını artırmayı sağlamanın amaçlandığı vurgulandı. Katılımlarından dolayı Başkan Karaosmanoğlu ile Behiye Hanım'a teşekkür eden Beçet, ''İş hayatında çalışan, kendi mesleğini icra eden bayanlar bir araya gelerek, çalışan kadınların sorunlarını ele almak istedik. Kocaeli'nin iş dünyasında yer alan kadınlar olarak, iş birliği ve güç birliği yapmak istiyoruz'' ifadesini kullandı.

BEHİYE HANIM'A ÇİÇEK VERDİLER

Sivil toplum kuruluşlarından bayanların da aralarında bulunduğu toplantıya katılan kadınları, ''Buradaki kadınlar, başarı hikayeleri olan çok özel kadınlar'' olarak nitelendiren Beçet, bir baba gibi gördükleri Başkan Karaosmanoğlu'nun da her zaman desteğini aldıklarını söyledi. Konuşmasına toplantıya katılan Behiye Karaosmanoğlu'na teşekkür ederek başlayan Demirer ise, ''Katılımınızla kendimizi daha güçlü hissettik'' diyerek, kendisine çiçek takdim etti.

BAŞKANIMIZ HERKESE EŞİT

Kocaeli'ndeki 300 iş kadınına ulaşarak anket yaptıklarını ve arka arkaya toplantılar gerçekleştirdiklerini söyleyen Demirer, ''Yaptığımız anket sonucunda farklı gruplar ve işlerde olsak da, iş kadınlarının birbirleriyle görüşmeye ve paylaşıma ihtiyacı olduğunu gördük. Bu bizim dördüncü toplantımız. Beşinci toplantımızı hem Sevgileri Günü'ne, hem de Mevlit Kandili'ne denk gelmesi nedeniyle 14 Şubat'ta aşk ve sevgi konusunu işleyerek yapmaya karar verdik. Bizi bir araya getiren, nerede doğarsak doğalım Kocaelili olmamız. Kocaeli'ne dışarıdan gelen herkes ne kadar güzel bir şehirde yaşadığımızı söylüyor. Hizmetlerinden ve her kesimin başkanı olması, ayırt etmeden herkese eşit davranması nedeniyle Başkanımız Karaosmanoğlu'na teşekkür ediyoruz'' yorumunu yaptı.

BU TABLO YORGUNLUĞUMU UNUTTURDU

Kocaelili girişimci iş kadınlarının gelecekte daha verimli işler üretmek amacıyla bir araya geldikleri toplantıya katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, ''Şu anda karşımda bana bütün yorgunluğumu unutturan bir tablo var. Sizin bu azminiz, kararlılığınız ve çalışkanlığınız karşısında sevindim, umutlandım. Kadınlarımız toplum hayatında çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. Kadın erkek ayrımı yapmak çok yanlış. Kadınların iyi yetiştiği bir toplum, gelişmiş bir toplumdur. Bizim kültürümüzde de, annelerimiz ve kadınlarımız büyük bir değere sahiptir. Ben Türkiye'ye örnek olacak bir çalışma içine gireceğinize inanıyorum. Bu platformun toplumun her kesiminden kadınlara ulaşmasını arzu ediyorum'' şeklinde konuştu.

GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİ ANLATTILAR

Başkan Karaosmanoğlu, ''Artık iş hayatında ve siyasette kadının adı olacak. Kadın eli değmeyen işte bereket olmaz. Gelişen ve değişen Kocaeli'nin mimarı kadınlarımız olacaktır'' sözleriyle konuşmasını tamamladı. Sohbet ortamında devam eden toplantıda girişimci bayanlar, Kocaeli'ne yönelik görüş ve önerilerini ortaya koydu. Karşılıklı görüş alışverişiyle süren toplantıda kentin geleceği için önemli projeler üretildi.

TOPLANTIYA KATILANLAR

Toplantıya katılan girişimci iş kadınlarının isimleri ise şöyle; Serap Demirer, Okşin Beçet, Emel Ceylan Balcıoğlu, Hülya Kurt, Nuray Şekerci, İsmi Karagöz, Nazan Yağış, Yeliz Kardaş, Nurten Canayakın, Yeşim Erden, Serap Uzuner, Penbe Aslan, Ayça Kılıç, Ayşe Eken, Aylin Karayiğit, Deniz Erdem, Kezban Onay, Füsun Töre, Güneş Henderson, Şükran Töre, Hülya Akdilek, Gülden Beçet, Nuran Gönenç Yazıcı, Serra Demirkol, Nilgin Yıldırım, Yeliz Çuhadaroğlu, Emine Çelik, Mevlüde Özdemir, Mihriban Bilen, Ayten Kuşkonmaz, Arzu Karakaş, Funda Özkan, Tuğba Kal, Atilya Haşimoğlu, Gülten Doğan, Seda Ünal.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title