Haberler

Gaziantep: 'Türkiye, İtalya ve İspanya İş İlişkileri'

Gaziantep Ticaret Odası (Gto) Genel Sekreteri Mesut Ölçal, Türkiye, İtalya ve İspanya'nın 'Yoğun Ticari ve Ekonomik İlişkiler İçerisinde Bulunan' Akdeniz'in En Önemli Ülkeleri Olduğunu Söyledi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Genel Sekreteri Mesut Ölçal, Türkiye, İtalya ve İspanya'nın 'yoğun ticari ve ekonomik ilişkiler içerisinde bulunan' Akdeniz'in en önemli ülkeleri olduğunu söyledi.

Avrupa Komisyonu Destekli Uluslararası İşbirliği Projesi kapsamında düzenlenen ''Türkiye, İtalya ve İspanya İş İlişkileri'' konulu toplantı, GTO Meclis Salonu'nda yapıldı. GTO Genel Sekreteri Mesut Ölçal, toplantının açış konuşmasında, proje ile Türkiye, İtalya ve İspanya arasında mevcut ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti. Ölçal, ''Türkiye, İtalya ve İspanya; yoğun ticari ve ekonomik ilişkiler içerisinde bulunan Akdeniz'in en önemli ülkeleridir. Bu ilişkiler, hem nitelik hem de hacim itibarı ile giderek gelişmiş, son dönemde daha da ivme kazanmıştır'' dedi.

Günümüzde ülke ekonomilerinin can damarını KOBİ'lerin oluşturduğunu ve Türk işletmelerinin de yüzde 99'unun KOBİ olduğunu kaydeden Ölçal, ''KOBİ'ler istihdama sağladıkları katkı ve ihracat hacimleriyle ekonomik dinamizmin temel kaynaklarıdır. Bundan dolayı Avrupa ve Akdeniz ekonomilerinin gelişimi açısından büyük önem taşıyan İtalyan ve İspanyol KOBİ'leri ile yapılacak her türlü işbirliği çalışması, her üç ülkenin de yararına sonuçlar doğuracaktır. Türkiye, İtalya ve İspanya birbirlerini tamamlayıcı sektörlere sahip, ekonomik yapıları nedeniyle birçok sektörde kurulacak ortaklıklar açısından büyük potansiyele sahiptir. Proje ortaklarının sektörel yapıları incelendiğinde; tekstil, konfeksiyon, makine ve gıda işleme konularında önemli işbirliklerinin gerçekleştirilebileceği görülmektedir'' diye konuştu.

İtalya'nın İstanbul Başkonsolosluğu Ticari İlişkileri Geliştirme Bölümü Müdür Yardımcısı Francesco Pensabene de Türkiye ekonomisinin İtalya için çok büyük önem kazandığını ve Türkiye'nin büyüyen ekonomisi ile bölgesinde bir cazibe merkezi olduğunu ifade ederek, ''Türkiye'nin kaydettiği ekonomik gelişmenin farkındayız ve bu gelişmeyi dikkatle izliyoruz. Çalışmalarımızda İtalyan şirketlere yatırım yapsınlar diye Türkiye'nin promosyonunu da yapıyoruz. Bunun sonucunda da Türk şirketleri, İtalyan şirketleri için yalnızca ticaret ortağı olmaktan çıkıyor ve aynı zamanda sanayi ortağı da oluyor'' şeklinde konuştu.

Toplantıda daha sonra GTO Avrupa Bilgi Merkezi Koordinatörü Filiz Çalışkantürk, Roma Avrupa Bilgi Merkezi Koordinatörü Roberto Giulioni, Valencia Avrupa Bilgi Bürosu Koordinatörü Jose Tronch ve Gaziantep Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Direktörü Funda Suran, yürüttükleri çalışmalarla ilgili katılımcılara bilgiler sundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title