Haberler

Gaziantep Lise Taban Puanları 2022: Gaziantep Lise Kontenjanları! Gaziantep'teki liseler ve puanları! Gaziantep lise yüzdelik dilimleri!

Güncelleme:

Gaziantep lise taban puanları ile milyonlar liseli adayı ilkokul öğrencileri ve veliler lise tercihlerine Gaziantep'teki liseleri eklemeye başladılar. Gaziantep liseler ve taban puanları haberimizde MEB kaynaklarına göre yer almaktadır. MEB tarafından Gaziantep lise taban puanları 2022 açıklandı. Ayrıca Gaziantep Lise yüzdelik dilimleri de tabloda bulunmaktadır. İşte Gaziantep lise taban puanları ve Gaziantep lise yüzdelikleri haberimizde...

Gaziantep lise taban puanları merak ediliyor. Gaziantep lise taban puanları ile milyonlar liseli adayı ilkokul öğrencileri ve veliler lise tercihlerine Gaziantep'teki liseleri eklemeye başladılar. Gaziantep liseler ve taban puanları haberimizde MEB kaynaklarına göre yer almaktadır. MEB tarafından Gaziantep lise taban puanları 2022 açıklandı. Ayrıca Gaziantep Lise yüzdelik dilimleri de tabloda bulunmaktadır. İşte Gaziantep lise taban puanları ve Gaziantep lise yüzdelikleri haberimizde...

GAZİANTEP LİSE TABAN PUANLARI

Gaziantep lise yüzdelik dilimleri ve kontenjanlar şu şekildedir:

Gaziantep Lise Taban Puanları 2022: Gaziantep Lise Kontenjanları! Gaziantep'teki liseler ve puanları

Daha fazlası lise için aşağıdaki bağlantı üzerinden Gaziantep lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

GAZİANTEP LİSE YÜZDELİK DİLİMLERİ

Gaziantep lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri için 'na tıklayınız.

2022 LGS TERCİH DÖNEMİ

2022 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlandı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercihleri 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü başlayacak olup, 20 Temmuz 2022 saat 17.00'ye kadar sürecek.

MERKEZİ YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Merkezî yerleştirme; merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecekler. Merkezî sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yerleştirme yapılacak.

Sınavla öğrenci alan okullarda merkezî sınav puanının eşitliği hâlinde sırasıyla Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne, sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, 8'inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına, tercih önceliğine ve öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yerleştirme yapılacak.

YEREL YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerel yerleştirme işlemleri okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il, ilçe millî eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak.

Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılacak.

Haberler.com / Onur Bayram - Gündem

Taban Puanları Gaziantep Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title